VALİ YILDIRIM'DAN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

VALİ YILDIRIM

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yıldırım, Yeşilay'ın 5 Mart 1920'de İstanbul'da Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından ‘Hilal-i Ahdar’ adıyla kurulduğunu hatırlatarak, Yeşilay'ın bağımlılık türleri arttıkça mücadele alanlarını çeşitlendirdiğini ve günümüzde alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının da mücadele alanına dahil olduğunu vurguladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  Yeşilay Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yıldırım, bağımlılığın tüm dünya için ortak bir sorun olduğunu belirterek, özellikle çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasının önemli olduğunu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, zararlı alışkanlıkların aile bağlarını zayıflattığını, manevi değerlerden uzaklaştırdığını ve toplumda yıkıcı etkilerinin olduğunu söyledi. 

VATANDAŞLARIN BİLİNÇLİ OLMASI

Vali Yıldırım, kurum ve kuruluşların bağımlılıkla mücadelesi yanı sıra vatandaşların da bilinçli olmasının önemli olduğunu ifade ederek, çocukların ve gençlerin bilinçli bir şekilde yetiştirilmesinin ve bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmanın önemine değindi. Yeşilay danışmanlık merkezinin önemli bir yol olduğunu vurgulayan Vali Aziz Yıldırım, mağduriyet veyahut bağımlılık yaşayan tüm vatandaşların Yeşilay'dan sosyal destek alabileceğini vurguladı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sunduğunu hatırlatan Vali Yıldırım, vatandaşların 115 numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ulaşarak destek alabileceklerini belirtti. Vali Yıldırım, Yeşilay Haftasını kutlayarak, bağımlılıkla mücadele eden kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti ve vatandaşların bağımlılıktan uzak, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini diledi.


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

Anahtar Kelimeler: YILDIRIM' YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI