Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

VALİ SOYTÜRK’TEN MOBİL MÜZE ZİYARET

VALİ SOYTÜRK’TEN MOBİL MÜZE ZİYARET

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, ‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’ ülküsüyle Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Sahil Dolgu Alanında konulu mobil müzeyi öğrencilerle birlikte gezen Vali Soytürk, müzede sergilenen tarihi eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk, 81 ili dolaşarak Çanakkale ruhunu taşıyan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni tüm vatandaşların ziyaret etmesi tavsiyesinde bulundu.

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşların Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projelendirilen Gezici Müze içerisinde; Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranlar ve Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objeleri yer almakta.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 26-27-28 Mayıs tarihlerinde 09.00- 16.00 saatlerinde ücretsiz olarak vatandaşların ziyaretine açıktır.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: SOYTÜRK’ MOBİL ZİYARET

ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ