Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TÜRK MÜZİĞİ KOROSU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

TÜRK MÜZİĞİ KOROSU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun gerçekleştirdiği konser sanatseverlerle buluştu.

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Erol Sayan ve Erol Sayan Besteleri’ adlı konser, sanatseverlerden tam not aldı.

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, 28 Mayıs Salı günü saat 19.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Erol Sayan ve Erol Sayan Besteleri’ konseriyle Çerkezköylü sanatseverlerle buluştu. Sunuculuğunu Engin Özden’in yaptığı konserde Türk Müziği Korosu’nda Ahu Demirci, Ayten Gürcün, Burcu İlmen, Fatma Aybars, Gülser Azman, Hatice Yılmaz, Hilal Sevinç, İnci Yılmaz, Müzehher Girgin, Nurcan Gök, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Rukiye Yavuz, Şehnaz Tuğran, Şükriye Arıtepe, Zeynep Coşkun, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Mahmut Demirtaş, Mehmet Yılmaz, Muzaffer Kartal, Nevzat Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Süleyman Tuğran, Ufuk Koroğlu, Uğur Tuz, Utku Tüfekçi, Vahdettin Tan, Volkan Avcu ve Yakup Dorman yer aldı.

KONSER NİHAVEND ŞARKILARLA BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu sazlarında ise kanunda Turgut Özüfler, kemanda Kemal İnci, çelloda Veysel Matur, mandolinde Hüseyin Yeğen, klarnette İsmail Çetin ve darbukada ise Muzaffer Bayraktar yer aldı. Nihavend şarkı ‘Hep Ağlattı Beni Kaderim’ şarkısı ile başlayan konser, solist Utku Tüfekçi’nin “Bülbül Gülleri Sevdi” adlı nihavend şarkıyı seslendirmesi ile devam etti. Solist Revasiye Altıntaş’ın ‘Sizden Biri’ adlı nihavend şarkıyı seslendirmesinin ardından, koro tarafından ‘Hep Sen Geleceksin Diyerek’ adlı nihavend şarkı seslendirildi. Solist Şehnaz Tuğran’ın ‘Kalbe Dolan O İlk Bakış’ adlı nihavend şarkısını seslendirmesinin ardından, koro tarafından seslendirilen ‘Işıl Işıl Gözlerinde’ adlı nihavend şarkı ile konser devam etti.

Konserde daha sonra sırasıyla solist Nevzat Ş. Duran tarafından ‘Ağla Gözüm’ ve solist Fikret Puza tarafından da ‘Bir Dünya Yarattım’ adlı Hicaz şarkılar seslendirildi. Solistler Şükriye Arıtepe ve Fevzi Canbak’ın ‘Aylardır Gül Yüzünü’ adlı suzinak şarkıyı seslendirmesinin ardından, solist Uğur Tuz tarafından ‘Ömrümüzün Baharı’ adlı aşk-efza makamı seslendirildi. Daha sonra solist Rojda Eryılmaz ‘Gül Yüzündeki Güller Solsa Ağlarım’ adlı kürdili hicazkâr şarkıyı, solistler Ahu Demirci ve Bahri Eryılmaz ‘Yoksun Diye Bahçemde’ adlı rast şarkıyı seslendirdi.

EROL SAYAN'DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Konser, koronun ‘Kordon Boyu Seyrine Düştü’, ‘Hatıra’, ‘Aşk Denilen Ateşe Yanalım mı’ ve ‘Cümle Şarkılar Yarım’ adlı rast şarkılar ile ‘Açılır Goncagül Yar’ adlı segah şarkıyı seslendirmesi ile sona erdi. Konserde Çerkezköylü sanatseverlerin yoğun ısrarı ile sahneye çıkan ünlü bestekâr Erol Sayan, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle dinleyenleri mest etti. Konser sonunda usta sanatçıya Türk Müziğine olan katkıları için tüm sanatseverler adına teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, “Bizlere bu güzel geceyi yaşatan, usta sanatçımızın birbirinden güzel eserlerini burada bizlere dinleten tüm koro üyelerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

RESİM YARIŞMALARINDA BİRİNCİ VE İKİNCİ OLDULAR

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ’NDEN MUHTEŞEM KAPANIŞ