TEKİRDAĞ’DAKİ ORMAN YANGINI TARIM ARAZİLERİNE SIÇRADI: 2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

TEKİRDAĞ’DAKİ ORMAN YANGINI TARIM ARAZİLERİNE SIÇRADI: 2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Şarköy ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüyerek evlere ve tarım arazilerine sıçradı, 2 mahalle tahliye edildi.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüyerek evlere ve tarım arazilerine sıçradı, 2 mahalle tahliye edildi. Yangına müdahale, havadan ve karadan sürüyor. 

Yangın, Şarköy ilçesine bağlı Kaytandere Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek ormanlık alandan çevredeki tarım arazilerine ve ardından Şenköy Mahallesi’ne ulaştı. Yangına uçaklar ve helikopterin yanı sıra çok sayıda arazöz, iş makinesi ve itfaiye aracıyla müdahale ediliyor. Orman İşletme ve AFAD ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerden de destek ekipler bölgeye sevk edildi. 
Alevlerin bazı evlere sıçraması üzerine 2 mahalle tamamen boşaltıldı. Vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını güvenli bölgelere taşımaya çalışırken, bazı çiftliklerde panik yaşandı. 
Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan yoğun bir mücadele sürerken, ekipler yangının daha fazla yerleşim yerine yayılmaması için büyük çaba harcıyor. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

TÜRK KIZILAY ÇERKEZKÖY ŞUBESİ’NDEN KURUM ZİYARETLERİ

BÜYÜKŞEHİR KADINLARIN GELİŞİMLERİNE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

TEKİRDAĞ BAROSU’NDA SERBEST KÜRSÜ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKİRDAĞ’DA 6 BİN 865 KONUTUN HAK SAHİPLERİ BELİRLENDİ

ÇERKEZKÖY VANLILAR DERNEĞİ’NDEN BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU