TEKİRDAĞ’DAKİ HAYRABOLU GÖLETİ’NDE SU SEVİYESİ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

TEKİRDAĞ’DAKİ HAYRABOLU GÖLETİ’NDE SU SEVİYESİ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

Hayrabolu ilçesindeki Hayrabolu Göleti’nde su seviyesinin ciddi oranda düşmesiyle tabanda geniş alanlarda çatlaklar oluştu.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Hayrabolu Göleti’nde su seviyesinin ciddi oranda düşmesiyle tabanda geniş alanlarda çatlaklar oluştu. 

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde etkili olan kuraklık, ilçenin önemli su kaynaklarından biri olan Hayrabolu Göleti’nde su seviyesinin ciddi oranda düşmesine neden oldu. Göletteki çekilmenin ardından tabanda geniş alanlarda çatlaklar oluştu. 
Su seviyesindeki gerilemeyi yerinde gözlemleyen vatandaşlar durumun endişe verici olduğunu ifade ediyor. Hayrabolu’da yaşayan Zafer Kıranşal, gölette ilk kez bu kadar büyük bir çekilme yaşandığını söyledi. Kıranşal, "Hayatım boyunca gölette böyle bir azalma görmedim. Su neredeyse yarı yarıya çekildi. Tabanın büyük bölümü gözle görülebilir şekilde çatlamış durumda. Eğer yağışlar bu şekilde devam ederse hem tarımsal sulama hem de balık popülasyonu ciddi zarar görecek" dedi. Göletteki su seviyesinin düşmesiyle tarımsal sulamanın olumsuz etkileneceği ayrıca balık ölümlerinin yaşanabileceği belirtiliyor. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

YILBAŞI PASTASINDAN ALTIN ÇIKINCA ŞAŞIRDI

TEKİRDAĞ’DA YILBAŞI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

SERALARDA MODERN ÜRETİM: TONLARCA SALATALIK VE SÜS BİTKİSİ ÜRETİMİ

TEKİRDAĞ’DA BALIKÇILARA YÖNELİK DENETİM VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

VALİ RECEP SOYTÜRK’TEN REGAİP KANDİLİ MESAJI