TEKİRDAĞ’DA KÖTÜ KOKUYA 8 MİLYON 692 BİN TL’LİK CEZA

TEKİRDAĞ’DA KÖTÜ KOKUYA 8 MİLYON 692 BİN TL’LİK CEZA

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, özellikle son 2-3 aydır mesai gözetmeksizin bölgede yoğun denetimler gerçekleştirdi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde artan koku şikayetleri üzerine başlatılan denetimlerde, 7 işletmeye toplam 8 milyon 692 bin TL idari para cezası uygulandı. 

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, özellikle son 2-3 aydır mesai gözetmeksizin bölgede yoğun denetimler gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, Velimeşe istikametinden gelen Çorlu Çayı ve Sinandede Deresi’ne atık sularını mevzuata uygun arıtmadan bırakan 7 işletme tespit edildi. Bu işletmelere toplam 8 milyon 692 bin TL ceza kesildi. 
Öte yandan, Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi havuzlarındaki koku emisyonunun belirlenmesi amacıyla numuneler alınıp laboratuvara gönderildi. Ayrıca, arıtma tesisinden kaynaklanabilecek hidrojen sülfür gazı için de 2 ay süreyle kalacak pasif örnekleme tüpleri hem arıtma tesisi hem de mahalle yakınlarına olmak üzere 10 noktaya yerleştirildi. 
Yetkililer, ölçüm ve analiz sonuçlarının tamamlanmasının ardından 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında gerekli işlemlerin sürdürüleceğini bildirdi. 
 


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ’ KOKUYA MİLYON
Yorum Yazın

YANIKAĞIL MEZARLIĞI YENİDEN DÜZENLENEREK VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN ANKARA’DA GÜÇLÜ SAVUNMA NÖBETİ

TEKİRDAĞ, KARADENİZ BÖLGESİNİ AFETLERE KARŞI BİRLEŞTİRİYOR

TEKİRDAĞ’DAKİ HAYRABOLU GÖLETİ’NDE SU SEVİYESİ CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ

TEKİRDAĞ BAROSU: ALTAYLI KARARI ÖLÇÜLÜLÜK VE ADİL YARGILANMA İLKELERİNİ ZEDELİYOR