TEKİRDAĞ’DA AFET EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

TEKİRDAĞ’DA AFET EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara yönelik verilen afet bilinci eğitimleri devam ediyor. Verilen eğitimler çerçevesinde, Ergene ilçesinde bulunan Başöğretmen Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde öğretmen ve öğrencilerine afet ve acil durumlara yönelik farkındalık eğitimi verilerek, tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. 
Öğretmen ve öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde; ilk 72 saat, afet türleri, afetin etkileri, yaşadığımız mekânlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı. 
Eğitimde DASK, Zorunlu Deprem Sigortası, Sigortalılık Bilinci konularına da değinildi. 
Okul bahçesinde getirilen Deprem Simülasyon Tırı’nda öğrencilere deprem anı ile deprem sırasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılıp, deprem deneyimi yaşatıldı. 
Eğitim sonrasında deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

ÇERKEZKÖY’DE HALK OYUNLARI EKİBİ İL 1.’Sİ OLDU

TUNCA NEHRİ KIYISINDA TOPRAK KAYMASI: 50 METRELİK ALANDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ 4. KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

TEKİRDAĞ NÜFUSUNUN YÜZDE 10,7’SİNİ YAŞLILAR OLUŞTURDU

TEKİRDAĞ’DA KREŞ’DE ŞİDDET DAVASINDA KARAR