TEKİRDAĞ MERKEZLİ DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

TEKİRDAĞ MERKEZLİ DOLANDIRICILIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya üzerinden şantaj ve dolandırıcılık yaptığı belirlenen 5 şüpheli yakalandı.

Tekirdağ merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya üzerinden şantaj ve dolandırıcılık yaptığı belirlenen 5 şüpheli yakalandı. 

Tekirdağ ve Edirne illerinde, "Nitelikli Dolandırıcılık", "Şantaj" ve "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" suçlarına yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından planlı olarak yürütülen operasyon kapsamında şüphelilere eş zamanlı baskınlar yapıldı. 
Soruşturma çerçevesinde, sosyal medya üzerinden tuzağa düşürdükleri kişilerin özel görüntülerini elde eden şüphelilerin, bu görüntülerle mağdurlara şantaj yaparak toplamda 8 milyon TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi. 
Operasyonlarda şüphelilere ait 18 adet mağdurlara ait banka/kredi kartı ile 6 adet cep telefonu ele geçirildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

ÖĞRENCİLER MİRAS ATÖLYESİ’NDE TARİHLE BULUŞTULAR

ADIM ÖĞRETMEN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GÜNGÖRMEZ KANYONU’NDA YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİLERE ÖZEL TEKNOLOJİ DESTEĞİ: ŞOFÖR VE YOLCU ARASINDA ANINDA İLETİŞİM

GADAŞIM ROMANI ÇERKEZKÖY’DE OKUYUCUSUYLA BULUŞTU

ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ KADIN SÜRÜCÜ DEHŞET SAÇTI