SINIRDA TIR KUYRUĞU 20 KİLOMETREYİ BULDU, ŞOFÖRLER MÜLTECİ NÖBETİ TUTUYOR

SINIRDA TIR KUYRUĞU 20 KİLOMETREYİ BULDU, ŞOFÖRLER MÜLTECİ NÖBETİ TUTUYOR

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 20 kilometreye ulaşan TIR kuyruğunda çileli bekleyiş sürerken, TIR şoförleri bir yandan da araçlarının başında mülteci nöbeti tutuyorlar.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 20 kilometreye ulaşan TIR kuyruğunda çileli bekleyiş sürerken, TIR şoförleri bir yandan da araçlarının başında mülteci nöbeti tutuyorlar. Tuvaletlerini yol kenarına yapmak zorunda kalan sürücüler, “İnsanlıktan çıktık. Arabadan ayrılamıyoruz, canımızı mı malımızı mı koruyalım” dedi.

Edirne’deki Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda işlemlerinin yapılmasını bekleyen yüzlerce TIR sürücüsü, günlerdir sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Bir TIR sürücüsü sıranın kendisine gelmesi için ortalama 2 gün sırada bekliyor. Sırada beklerken araçlarında uyuyan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde TIR kuyruğu 20 kilometreye ulaşırken, 500’den fazla TIR çıkış için işlemlerinin yapılmasını bekliyor. Sıranın önüne geçmeye çalışan TIR şoförlerine de trafik ekiplerince para cezası kesiliyor.

"BİR TUVALET YAPSALAR İNSANLIKTAN ÇIKMAYIZ"
Günlerce süren kuyruk sırasında tuvaletlerini yol kenarına yapmak zorunda kalan TIR şoförleri sitem dolu açıklamalarda bulundu. Tır şoförü, “Bir tuvalet yapsalar insanlıktan çıkmayız. Yollarda perişan oluyoruz” dedi.

"TIR'A BİNMEK İSTEYEN MÜLTECİLER ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS EDİYOR"

TIR şoförü Sadık Yağmurlu da en büyük sorunun mülteciler olduğunu belirterek, “Mülteci sorunu başlı başına dert. Kendimizi mi koruyalım arabayı mı koruyalım? Arabadan insek mülteciler bize bıçakla saldırıyor. Öldürmeye teşebbüs ediyor. Güvenlik sıkıntısı yaşıyoruz” açıklamasında bulundu. Bir başka TIR şoförü Tekin Kaya da, “Burada en büyük problem mülteci. Gece gözümüzü kırpmadan sabahın olmasını bekliyoruz. Ben uyuduğumda mülteci gelip çadırı kesip TIR'a biner diye korkuyorum. Arabama girdiği zaman Avrupa ülkesinde yakalanırsa cezası çok büyük” diye konuştu.

"BU SIRADA REZİL DURUMDAYIZ"

TIR şoförü Bekir İbrahim, sıra beklerken rezil duruma düştüklerini belirterek, “Gün geliyor 50-60 saat bekliyoruz. Herkes tuvaletini yola yapıyor. Buna bir çare bulunsun” şeklinde konuştu. Bir başkan TIR şoförü Fatih Semerci de, “Rezil durumdayız. Her yer çöplük. Saatlerce süren yolculuğumuzda zaten yoruluyoruz en azından buraya bir TIR parkı yapılsın” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İha

DRONLAR ARTIK ARAMA KURTARMA EKİBİ GİBİ ÇALIŞIYOR

TUVALETTE BULDUĞU 10 BİN LİRAYI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

EDİRNE ESNAFIN KIRKPINAR HEYECANI BAŞLADI

SUÇ KAYDI BULUN ZANLILAR YURT DIŞINA KAÇMAK ÜZEREYKEN YAKALANDILAR

AVRUPA’YA GİTME HAYALLERİ SINIRDA BİTTİ