SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİ FRANSA VE ROMANYA'DAN ORTAKLARINI İSTANBUL’DA AĞIRLADILAR

SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİ FRANSA VE ROMANYA

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Erasmus+ Proje Hareketliliği için bu kez İstanbul’da bulundu.

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi tarafından yürütülen Erasmus+ KA210-SCH (2023-1-FR01-KA210-SCH-000113290) ‘Innovative Science in 21st Era’ projesinin ikinci ayağı olan Activity 2 Öğretmen Hareketliliği 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

Projenin ikinci hareketliliğine Fransa, Romanya ve Türkiye'den (Tekirdağ, Çerkezköy) toplam 11 öğretmen katıldı. Okulu temsilen Okul Müdürü Fahrettin Karaman, Proje Koordinatörü ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak Mustafa Akıncı ve Fizik öğretmeni Selçuk Özel katıldı.

Program kapsamında İstanbul’da bulunan farklı türde okullar ziyaret edilip STEM, Robotik Kodlama vesaire uygulama ve etkinliklere katılım sağlandı. Ardından Türkiye'nin en iyi okulu olan İstanbul Erkek Lisesi ziyaret edilerek Okul Müdürü Cafer Çilenti ile görüşülüp okulun tarihi ve proje ziyareti hakkında sohbet edildi. Daha sonra okul turu yapılarak sınıflara girildi. Ayrıca Robotik Kulübünü ziyaret edip öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi alındı. Okul ziyareti sırasında memnuniyetlerini dile getiren Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, ‘’Bilim Projesi kapsamında bizi ağırlayan İstanbul Erkek Lisesi'ne teşekkür ederiz.’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Bakırköy Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezi) ve Halil Bedii Yönetken Ortaokulu ziyaret edildi. 2 okulun müdürü, öğretmeni ve öğrencileriyle bir araya gelerek farklı sınıfları, odaları ve atölyeleri ziyaret eden katılımcı öğretmenler, Bakırköy Bilsem Müdürü Nurgül Boran'a, Rehber Öğretmen Ayşe Köseoğlu'na ve Halil Bedii Yönetken Ortaokulu Müdürü Ali Erdem Arpaçay'a teşekkürlerini sundular. Bununla beraber Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu da ziyaret edildi. Okul müdiresi odasında tanışma ve sohbetten sonra okul öğretmenleri ile sohbet edilip bir de kahvaltı yapıldı.

Ziyaretler sırasında Bahçelievler Bilsem işbirliği ile hazırlanan 2 farklı Stem etkinliği düzenlendi. Bunlardan birincisi, Katılımcılar, motoru ve elektrikli fırlatıcısı olan Model Roket'i tasarlayıp bu roketleri uçurdular. İkincisi ise, Katılımcılar lastik motorlu model uçak tasarlayıp uçurdular. 

Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu’ndaki ziyaretlerinde de çok sıcak karşılandıklarını belirten Fahrettin Karaman, ‘’Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Sertkaya ve ev sahibi Okul Müdiresi Vahide Ceylan'a nezaketleri ve ev sahipliği için teşekkür ederiz.’’ dedi.

Etkinlikler ve ziyaretlerin ardından sertifika töreni gerçekleştirildi. Son olarak hareketlilik programı İstanbul'daki bilim müzeleri ve kültürel gezilerle tamamlandı.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI