ŞARKÖY MÜFTÜSÜ KARAPUNAR EMEKLİYE AYRILDI

ŞARKÖY MÜFTÜSÜ KARAPUNAR EMEKLİYE AYRILDI

Tekirdağ Şarköy'de yaş haddi nedeniyle emekli olan Şarköy İlçe Müftüsü Menderes Karapunar onuruna veda yemeği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 42 yıl görev alan ve sonunda yaş haddi nedeniyle emeklilik hakkını kazanan Şarköy İlçe Müftüsü Menderes Karapunar için 4,5 yıl görev yaptığı Şarköy İlçe Müftülüğü Din Görevlileri tarafından veda yemeği düzenlendi.

Düzenlenen programa Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Tekirdağ İl Müftü Yardımcıları Yusuf Bektaş ve Şaban Apaydın, Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Din görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve Türkiye Diyanet Vakfı Şarköy Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İlçe Müftüsü Karapunar  gerçekleştirdiği veda konuşmasında, "Değerli Hocalarım; İdari olarak hizmet alanlarımız farklı da olsa hepimiz dine hizmetle görevliyiz. Bu görev bize ‘İçinizden iyiliği emreden kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun.’ buyuran Rabbimiz vermiştir. Bununla birlikte çatısı altında bulunduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığı’mızda bu temel görevimizi organize etmektedir. Bizleri ulvi, bir o kadar da sorumluluğu olan bu görevde istihdam eden Rabbimize hamd ediyorum. Rabbim sorumluluğumuzun farkında olmayı nasip eylesin. Zira, bulunduğumuz yerde İslamı insanlara anlatmak, sunmak ve her seviyede ki insana ulaştırmak zorundayız. Bu hizmetin ne kadar şerefli olduğunu ‘İnsanları Allah’a çağıran ve Allah’ın indirdiği kitabını ve gönderdiği peygamberini başkalarına anlatıp sevdirmeye çalışan kimseden daha güzel sözlü kim vardır?’mealinde ki ayeti kerimeden daha iyi anlıyoruz. Rabbimiz milyonlarca insan arasından bizi seçti ve Hz.Muhammed (s.a.v)’e ümmet olma mevkiine getirdi. Böylece seçilmiş olmak elbette bize pek çok sorumluluk yüklemiştir. Rabbim bu konuda gayretimizi ve samimiyetimizi ziyade eylesin. Bugün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevim sona erdi. Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müftü olarak toplam kırk iki yıllık hizmetimin son dört buçuk yılını siz değerli hocalarımla geçirdim. Sizlerle uyumlu bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Emeklilik öncesi gösterdiğiniz ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle hak etmediğim halde dün mesai sonrası çiçeklerle uğurlamanız şahsımı ziyadesiyle duygulandırdı. Son derece mesrur ettiniz.Bu vesileyle Vaiz, İmam Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müftülüğümüzde V.H.K.İ olarak görev yapan hocalarıma tekrar teşekkür ediyor, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum." İfadelerine yer verdi.

Duygusal anların yaşandığı programda Müftü Karapunar  tüm davetlilerle helalleşerek vedalaştı. Program sonunda Müftü Karapunar Şarköy Kaymakamlığı tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ