RAMAZAN AYINDA SEBZE MEYVE FİYATLARI NASIL OLACAK?

RAMAZAN AYINDA SEBZE MEYVE FİYATLARI NASIL OLACAK?

Toptan ve perakende yaş meyve ve sebze satışlarında bulunan Furan Kardeşler Manavı'nın sahibi ve işletmecisi Hakan Furan yaklaşmakta olan Ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının nasıl olacağını sorduk!

Vatandaş Ramazan ayında ucuz meyve yiyebilecek mi, iftar sofraları meyve sebze çeşitleriyle dolup taşabilecek mi ? gibi soruların cevabını aradığımız haberimizde bize, Tekirdağ Çerkezköy’de faaliyet gösteren Furan Kardeşler Yaş Sebze Meyve Perakende Ticareti isimli firmanın sahibi Hakan Furan yardımcı oldu. Trakya Flaş Haber’e konuşan Hakan Furan, sadece sebze ve meyve fiyatlarının gelecekteki tahminlerine yönelik değil, aynı zamanda çiftçinin sorunlarına da değinerek vatandaşın ucuz meyve ve sebzeye ulaşabilmesi için üreticinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Tekirdağ Çerkezköy’de faaliyet gösteren Furan Kardeşler Yaş Sebze Meyve Perakende Ticareti firması sahibi Hakan Furan yaklaşmakta olan Ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının nasıl olacağı hakkında tahminlerde bulundu. Meyve ve sebze fiyatlarını borsaya benzeten Hakan Furan piyasanın tahmin edilebilir olmadığını söyledi. Arz ve talep dengesinin değişmesiyle fiyatların oynaklık gösterdiğini ifade eden Furan, “Ramazan aylarında fiyatlar genel olarak yükseliş seyreder, bu normaldir. Şu anda depremin özellikle ekonomik etkilerini hissediyoruz. Hava şartları çiftçinin durumunu daha da zorlaştırıyor. Bir de ihracatın önünün açık olması durumu var. Bu şartlar bir araya geldiği zaman meyve sebze fiyatlarının uygun olacağını söylemek çok zor. Ramazan aynın getirdiği talep ve üretim sıkıntısı ile birlikte maalesef meyve sebze fiyatlarını bu sene uygun fiyatlardan sofralara taşınamayacak. Hava şartları nedeniyle bugün bir kilo patatesin maliyeti 7-8 TL arasına gelmiş bulunmakta. Tüketiciden üreticiye gelen alınan zamlar ile bu fiyat ikiye katlıyor. Biz kar marjını düşük tutup, doğrudan üreticiden aldığımız için biraz daha uygun fiyatlardan satış yapabiliyoruz. Ancak piyasanın genel durumu hakkında bu Ramazan ayında meyve fiyatları geçen senenin üzerine seyredecek. Şu an bunu görebiliyoruz” dedi. 

TARIM SEKTÖRÜNÜ CİDDİ BİR TEHLİKE BEKLİYOR

Trakya’daki birçok kurumsal kamu ve özel sektör firmasına toptan meyve sebze tedariki sağlayan ve kurumsallığı ile ön plana çıkan Furan Kardeşler Yaş Sebze Meyve Perakende firması sahibi Hakan Furan, serbest piyasanın üreticiye ve tüketiciye zarar verdiğini söyleyerek, “Tarladaki çiftçilerimize destek olunması gerekiyor. Mazot indirimi, faizsiz kredi gibi uygulamalar ile üretici desteklenerek, vatandaşın daha ucuz meyveye ulaşması sağlanabilir. Maliyetler düşmeden tüketicinin sofrasına ucuz meyve gelmesi çok mümkün değil. Yağmurun azalması da önemli bir etken. İlerleyen yıllarda hava şartları bu şekilde giderse tarım sektörünü ciddi bir tehlike bekliyor” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM