MURATLI’DA BAL ÜRETİCİLERİ HASATTAN MEMNUN

MURATLI’DA BAL ÜRETİCİLERİ HASATTAN MEMNUN

Muratlı ilçesinde arıcılık yapan üreticiler, yaşanan kuraklığa rağmen bu yılki bal hasadından memnun olduklarını dile getirdi.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde arıcılık yapan üreticiler, yaşanan kuraklığa rağmen bu yılki bal hasadından memnun olduklarını dile getirdi. 

Muratlı ilçesine bağlı İnanlı Mahallesi’nde arıcılık yapan Doğan Aslan, üretimde yaşanan zorluklara rağmen verimin beklentilerini karşıladığını belirterek, "Normalde kovan başına yaklaşık 20 kilo bal elde ediyorduk. Bu sene 15 kilo civarına kadar düştü ama kuraklığa rağmen bu rakam iyi" dedi. 
Muratlı Bal Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Sönmez ise birçok arının kovanlarına yeterli miktarda polen taşıması sayesinde üretimde büyük kayıp yaşanmadığını ifade ederek, sonuçtan memnun olduklarını dile getirdi. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ