MESLEK LİSESİNDEN EKONOMİYE DESTEK

MESLEK LİSESİNDEN EKONOMİYE DESTEK

Uzunköprü'de Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri öğrencilerinin yaptığı okul sıralarıyla ekonomiye destek sağlanıyor.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri öğrencilerinin yaptığı okul sıralarıyla ekonomiye destek sağlanıyor.


Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin katkılarıyla okul atölyelerinde ürettikleri öğrenci sıralarının satışını yaparak ekonomiye katkı sağlıyor. Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliği çerçevesinde üretimi yapılan öğrenci sıraları Balıkesir’e gönderildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında bilgi veren Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya, "Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca çeşitli kazanımlar elde etmelerinin yanı sıra, imal ettikleri ürünler ile de ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Okulda verilen teorik derslerin yanı sıra, atölyeler içerisinde doğrudan üretim yaparak pratikte de tecrübe sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Meslek Liselerinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğu bu pandemi sürecinde ortaya çıktı. Ülkemizin çeşitli okullarında gerek maske, gerekse dezenfektan üretimi yapan öğrencilerimiz sayesinde ülkemizin maske ve dezenfektan ihtiyaçları büyük ölçüde karşılandı. Meslek Lisesi, Memleket Meselesi düşüncesi ile üretime katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: MESLEK LİSESİNDEN EKONOMİYE DESTEK
Yorum Yazın

YÜKSEKTEN DÜŞEREK ÖLEN AVUKAT SELDA ÖZKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

YUNANİSTAN’DAKİ ÇİFTÇİ EYLEMİ TÜRKİYE SINIRINI KİLİTLEDİ: TIRLARA 24 SAAT YASAK, KÜÇÜK ARAÇLARA SINIRLI GEÇİŞ

YUNANİSTAN’DAKİ ÇİFTÇİ EYLEMİ İPSALA SINIR KAPISI’NI KAPATTI

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 10 GÖZALTI

RESTORE EDİLEN ÜÇ ŞEHİTLER ANITI’NIN AÇILIŞINDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI