Kırklareli

Kırklareli Haberleri

KÜPELEME VE KAYIT ALTINA ALMA ÇALIŞMASI

KÜPELEME VE KAYIT ALTINA ALMA ÇALIŞMASI

Kırklareli Vize’de Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından küpeleme ve kayıt altına alma çalışması gerçekleştiriliyor.

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı köylerde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, küpesi düşen büyükbaş hayvanlara küpe takma ve kayıt atına alma işlemleri devam ediyor. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçe teknik personelleri tarafından küpesi düşen büyükbaş hayvanlara küpe takma ve kayıt atına alma işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Hayvan sağlığı ve hayvan refahının korunmasının yanı sıra, hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, il genelinde hazırlanan plan, program ve projeleri uygulayarak, hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetler yürütmeye devam ediyoruz. Ayrıca küpeleme çalışmaları ile yeni doğan hayvanlar kayıt altına alınarak kimliklendirilirken, çiftçilerin de devlet desteklerinden faydalanması sağlanmaktadır. İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere yetiştiricilerimizin, çiftçimizin her zaman yanındayız" ifadelerine yer verildi. 
Kurbanlık hayvanların sevkiyatında dikkat edilmesi gereken kurallara değinilen açıklamada, "Kurbanlık hayvanların sevklerinde, menşelerinde salgın veya bulaşıcı hayvan hastalığı bulunan, kayıt altına alınmamış, kulak küpesiz ve yanlarında sığır cinsi hayvanlar için pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlar için de nakil belgesi bulunmayan hayvanların sevklerine, alınıp satılmalarına ve kesilmelerine kesinlikle izin verilmemektedir" denildi. 
Açıklamada ayrıca, "Trakya Bölgesi’nin şap hastalığından arınmışlık statüsünün devamı açısından, İstanbul’un Avrupa yakasında belirlenmiş hayvan satış ve kesim yerleri hariç, bu bölgeye şap ve koyun-keçi vebası hastalığına duyarlı hayvan sevklerine bugüne kadar olduğu gibi Kurban Bayramı döneminde de izin verilemeyecek" şeklinde uyarıda bulunuldu. 
 


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: KÜPELEME KAYIT ALTINA ÇALIŞMASI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BAĞLICA DERESİ İÇİN PROJE HAZIRLADI

AVRUPA ŞAMPİYONU MEMLEKETİ KIRKLARELİ’NDE COŞKUYLA KARŞILANDI

100 BALYA SAMAN KÜL OLDU

MEYVE BAHÇELERİNDE KAHVERENGİ KOKARCA KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KIRKLARELİ’NDE 6 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ TESİSTE KEŞİF YAPILDI