KTSO BAŞKANI SONER ILIK, “KALKINMA AJANSLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI”NA KATILDI

KTSO BAŞKANI SONER ILIK, “KALKINMA AJANSLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI”NA KATILDI

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık, “Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen 'Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

KTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SONER ILIK; “AJANSLAR KENDİ BÖLGELERİNE ÖZGÜN METOTLAR GELİŞTİREREK, SORUNLARA ÇÖZÜMLER ÜRETİYORLAR”

Kalkınma Ajansları’nın çalışmalarını önemli bulduğunu ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak amacıyla bölgelerindeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek veren 26 Kalkınma Ajansı’nın; Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterleri, Birim Başkanları ve Uzmanları’nın yer aldığı toplantıya, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte katıldım. Toplantıda ajansların, 10 yılda yaptığı çalışmalar ve gelecek 10 yıldaki vizyonu konuşuldu. Kalkınma Ajansları’nın geçmiş dönem faaliyetleri ve ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı kalkınma politikaları istişare edildi.

Kendi bölgelerine özgün metotlar geliştirerek, bölgelerindeki sorunlara özgün çözümler üretebilmelerini, özellikle yerel anlamda değerlendirildiğinde bölgesel olarak Kalkınma Ajansları’nın çalışmalarını önemli buluyorum. Ajanslar, bölgelerinin üretim ve ihracat kapasitelerinin artırılması, teknolojik gelişim ve dijitalleşme, kültürel ve doğal mirasın korunması, kalkınma ve yeşil büyüme konularında önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda yerel anlamda birçok projede Trakya Kalkınma Ajansımız ile ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR

MİNT CAFE VE RESTAURANT ÇERKEZKÖY’DE HİZMETE GİRDİ

MODEL FABRİKA KURULUMU HAKKINDA JAPONYA MERKEZLİ SMC TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜ