KIRKLARELİ'NDE NÜFUSMATİK HİZMET VERMEYE BAŞLADI

KIRKLARELİ

Nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Kırklareli’nde nüfusmatik cihazı hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de nüfusmatik cihazı hizmet vermeye başladı.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Hayat Kimliğinle Kolay Projesi kapsamında 21 Eylül 2020’de hayata geçirilen nüfusmatik cihazı hizmet vermeye başladı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin de Kırklareli Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek nüfusmatik cihazını inceledi. Nüfusmatik cihazının hem vatandaşlar için kolaylık sağladığını hem de nüfus müdürlüklerinde yoğunluğu azalttığını belirten Vali Bilgin, "Bir nevi numaramatik gibi görünse de ondan çok öte işlevi olan bir makine. Hem vatandaşın daha kolay ve hızlı şekilde hizmet alması sağlanıyor, hem de nüfus müdürlüklerindeki yoğunluklar bu şekilde azalmış oluyor" dedi.
Bilgin, eskisi gibi artık vatandaşların sedye ile veya sırtlarda taşınarak nüfus müdürlüklerine gelmek zorunda olmadığını vurgulayarak vatandaşların evlerinde ziyaret edilerek hizmet verildiğini söyledi.
Nüfusmatik ile T.C. kimlik kartı şifre işlemleri, e-imza yüklenmesi, adres beyanı, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemleri, 15 yaş altı çocuklar için T.C. kimlik kartı başvuru gibi işlemler yapılabiliyor.


Haber Kaynak : İha

PINARHİSAR’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BAĞLICA DERESİ İÇİN PROJE HAZIRLADI

AVRUPA ŞAMPİYONU MEMLEKETİ KIRKLARELİ’NDE COŞKUYLA KARŞILANDI

100 BALYA SAMAN KÜL OLDU

MEYVE BAHÇELERİNDE KAHVERENGİ KOKARCA KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLDİ