KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

Çerkezköy Belediyesi tarafından projesi tamamlanan Çerkezköy Kent Ormanı çok yakında hizmete açılıyor.

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında bulunan 58 hektarlık alanda başlanan Kent Ormanı çalışmalarında sona gelindiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Ormanı’nın çok yakında hizmete açılacağını kaydetti.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın yanında bulunan 58 hektarlık alanın 20 yıllığına Orman Bölge Müdürlüğü’nden 2023 yılı başında Çerkezköy Belediyesi tarafından kiralandığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mevcut Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanımız yaklaşık 17 hektarlık bir alandı. Bu alanın yanında bulunan 58 hektarlık alanın kiralama ihalesine 2023 yılı başında girerek 20 yıllığına kiraladık.

58 HEKTARLIK ALAN DAHA KAZANDIRILIYOR

Kiralama ihalesinin ardından söz konusu alanın tamamında Çerkezköy Kent Ormanı oluşturmak için projelendirme çalışmalarına başladık ve ihalelerimizi yaparak 58 hektarlık alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, aydınlatma, futbol, voleybol ve tenis sahaları yapım çalışmalarının startını verdik.” dedi.

BİYOLOJİK GÖLET YAPIMI TAMAMLANDI

Çerkezköy Kent Ormanı’nda sportif ve sosyal tesislerin de yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu anda yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılıyor. Bir yandan da futbol, basketbol, voleybol ve tenis sahalarının yapımı devam ediyor. Ayrıca sosyal donatı alanları, çocuk oyun grupları, otopark alanları gibi çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Kent Ormanımız içinde planlanan Biyolojik Gölet’in yapımı tamamlandı. Sonuna geldiğimiz çalışmaların tamamlanması ile birlikte 58 hektarlık alanı çok yakında Çerkezköy halkının kullanımına açacağız.” ifadelerini kullandı.

75 HEKTARLIK KENT ORMANI OLACAK

Mevcut Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık olduğunu belirten Başkan Akay, “Yeni alan ile birlikte toplamda 75 hektarlık bir alan Çerkezköy Kent Ormanı olarak halkımıza hizmet verecek. Bu büyüklükte bir alanda Çerkezköylüler isterlerse yürüyüşünü yapacak, isterlerse sportif aktivitelerde bulunabilecekler, isterlerse doğa ile baş başa güzel vakit geçirecekler. Bir yandan da çocuklarımız bölgenin en büyük ve güzel parklarında oyunlarını oynayabilecekler.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: ORMANI YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR