HAYRABOLU’DA KIŞA HAZIRLIK BAŞLADI: KAZANLAR SALÇA İÇİN KAYNIYOR

HAYRABOLU’DA KIŞA HAZIRLIK BAŞLADI: KAZANLAR SALÇA İÇİN KAYNIYOR

Hayrabolu ilçesinde vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle kış hazırlıklarına başladı.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle kış hazırlıklarına başladı. Sabahın erken saatlerinde kurulan kazanlarda, odun ateşinde biber ve domatesler kaynatılarak ev yapımı salça hazırlanıyor. 

İmece usulüyle gerçekleştirilen bu geleneksel hazırlık, gün boyu süren yoğun bir emekle tamamlanıyor. Domatesler önce kesiliyor, ardından büyük kazanlarda kaynatılıyor ve akşam saatlerine doğru kavanozlara doldurularak kış için hazır hale getiriliyor. 
Subaşı Mahallesi’nde yaşayan Emine Gültekin, yıllardır sürdürülen bu geleneğin hem dayanışmayı hem de doğallığı temsil ettiğini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da komşularımızla bir araya gelip kışlık salçamızı yapıyoruz. Bu bizim için sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir gelenek. Tamamen katkısız, doğal ürünler elde ediyoruz. Hem sohbet ediyor hem de birlikte üretmenin keyfini yaşıyoruz" dedi. 
Hazırlanan salçalar, soğutulduktan sonra serin ve güneş almayan yerlerde muhafaza edilerek, kış aylarında tüketilmek üzere saklanıyor. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ