GÜÇLENDİRİLEN ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLER İLE DOLDU TAŞTI

GÜÇLENDİRİLEN ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLER İLE DOLDU TAŞTI

Çerkezköy Osmanlı Camii’nin hemen yanında bulunan tarihi Atatürk İlkokulu, güçlendirme çalışmalarıyla birlikte depreme hazır hale getirildikten sonra öğrenciler ile doldu taştı.

Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan 1930'lu yıllarda yapılan Atatürk İlkokulu Tekirdağ Valiliği'nin talimatı ile güçlendirilmişti. Tekirdağ Valiliği tarafından yetkilendirilen müteahhit tarafından başlatılan güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Tarihi okul Çerkezköylü öğrenciler ile dolup taşarken, deprem bölgelerinden gelen 4 öğrenciye de kucak açtı. 

Tekirdağ Valiliği'nin talimatı ile Çerkezköy Atatürk İlkokulu, tarihi estetiğine zarar verilmeden güçlendirildi. Güçlendirilen ilkokul iki ayrı binadan oluşurken 651 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerden 4’ünün deprem bölgesinden gelen afetzedeler olduğu öğrenildi. 

AİDİYET DUYGUSU

Atatürk İlkokulu’nun ilk binası olan binanın onlarca yıldır bölgede eğitim-öğretime büyük katkı sağlaması ve tarihi geçmişi bulunması nedeniyle ilçe halkı tarafından büyük önem arz ederken, güçlendirilmesiyle birlikte, depreme karşı dayanıksız olduğu için yıkılmaktan da kurtulmuş oldu. Tarihi okulda yıllara dayalı bir eğitim kültürünün oluşması da okulun öğrencilere katkığı eğitim ve öğretimin de seviyesini artırıyor.

ÇOK DUYGULANDILAR 

Atatürk İlkokulu’nun, öğrencilerin öğrenim göreceği dersliklerin hazır hale getirilmesinden sonra eğitim-öğretime açılması Çerkezköylü bazı vatandaşları duygulandırdı. Tarihi okulda çok eskiden öğrenim görmüş olan Çerkezköylü vatandaşlar okulun güçlendirildiğini ve tekrardan eğitim yuvası haline geldiğini öğrenince çok sevindi. 

Tarihi okulda, 7 derslik, 1 kütüphane, 1 satranç odası, 2 idare odası, 1 öğretmen odası bulunuyor. Öğretmen kadrosunda ise 19 sınıf öğretmeni, 2 rehberlik öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni, 2 müdür yardımcısı ve 1 müdür faaliyet gösteriyor. 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ERGENE’DEKİ HAYVANCILIK İŞLETMESİNE HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SERTİFİKASI VERİLDİ

ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI