ESNAF SICAKTAN UÇAMAYAN MARTIYI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

ESNAF SICAKTAN UÇAMAYAN MARTIYI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Edirne'de sıcaktan uçamayan yavru martı için ellerinde su kapları ile martıyı kurtarmak için esnaf seferber oldu.

Sıcak havadan dolayı uçamayan yavru martının imdadına esnaf yetişti. Edirne’de hava sıcaklığının 38 derecelere ulaşması ile sıcaktan uçamayan yavru martı için ellerinde su kapları ile martıyı kurtarmak için esnaf seferber oldu. Esnafın ilginç su verme yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne Saraçlar Caddesi esnafı, sıcak hava dolayısı ile uçamayan yavru martıya önce çatıya kap içerinde su koydular. Sıcaktan hareket edemeyen martı için bu sefer de su atarak ıslatmaya çalışan esnaf, başarılı olamayınca da ellerinde 5 litrelik su kapları ile merdiven ile su vermeye çalıştılar. 

SICAKTAN ETKİLENDİ
Cadde esnafından Metin Barmanbay, canlılar kadar kuşların da sıcak havadan etkilendiğini, bu sebepten dolayı uçamadığın belirtti. Barmanbay, "Hava çok sıcak, martı susadığı için havalanamıyor. Elimizden geldiği kadar ile yardımcı olmaya çalıştık" dedi. 

İKİ SAAT SONRA YAVRU MARTI ANNESİNE ULAŞTI

Cadde esnafının merdivenler ile aşağıya indirdiği yavru martı caddede dolaşmaya başlayınca başka bir esnaf tarafından tekrardan çatıya atılan martı, annesi ve diğer martılar tarafından alınarak uçuruldu. 
 


Haber Kaynak : İha

TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI