EŞİN KAÇAKÇI YALANIYLA 1 MİLYON DOLANDIRAN ŞAHIS, JANDARMANIN NEFES KESEN OPERASYONUYLA YAKALANDI

EŞİN KAÇAKÇI YALANIYLA 1 MİLYON DOLANDIRAN ŞAHIS, JANDARMANIN NEFES KESEN OPERASYONUYLA YAKALANDI

Jandarmayı taklit ederek vatandaşın 1 milyon liralık ziynet eşyası ve nakit parasını dolandıran şahıs, Bilecik’te düzenlenen operasyonla yakalandı.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde jandarmayı taklit ederek vatandaşın 1 milyon liralık ziynet eşyası ve nakit parasını dolandıran şahıs, Bilecik’te düzenlenen operasyonla yakalandı. 

Şarköy ilçesi Mürefte Mahallesi’nde yaşayan H.A. isimli vatandaş, 24 Mayıs 2025 tarihinde jandarmaya başvurarak; kendisini telefonda jandarma personeli olarak tanıtan bir şahsın, "Eşiniz silah kaçakçılığına karıştı. Temize çıkması için evdeki para ve ziynet eşyalarını bir çantaya koyup parka bırakmanız gerekiyor" diyerek baskı kurduğunu ve bu şekilde dolandırıldığını bildirdi. 

1 MİLYON TL'LİK VURGUN
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına başvuran H.A.’nın beyanına göre; 22 adet çeyrek altın, 1 adet yarım altın, 9 adet tam altın, 2 adet gram altın, 2 adet bilezik, 4 adet yüzük, 1 adet altın kolye, 33 bin TL nakit para ve 2 bin 116 dolar olmak üzere yaklaşık 1 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası dolandırıcının eline geçti. 

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA
İhbar üzerine Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kameraları titizlikle incelendi. Elde edilen görüntüler doğrultusunda olayın kiralık bir araçla gerçekleştirildiği tespit edildi ve şüphelinin R.D. isimli şahıs olduğu belirlendi. 

TÜM ZİYNET EŞYALARI BULUNDU

Şüpheli R.D.’nin peşine düşen ekipler, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ve Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir operasyon gerçekleştirdi. Kısa sürede kiralık araçla seyir halindeyken yakalanan R.D., gözaltına alındı. Müştekiye ait tüm para ve ziynet eşyaları eksiksiz şekilde ele geçirildi ve sahibine teslim edilerek vatandaşın mağduriyeti giderildi. 

TUTUKLANDI

R.D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 
 


Haber Kaynak : İha


Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ