ERSEÇKİN; “KADIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ERSEÇKİN; “KADIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ülke genelinde kadına şiddetin artarak devam ettiğini belirten Erseçkin, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptı.

Kadına şiddetin giderek arttığına dikkat çeken Erseçkin mesajında; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bundan 61 yıl önce 1960 yılında Dominik’te meydana gelen olay hepimizin hafızalarında acı hatıralar elde etti. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: ‘Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler’ şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler. Ülkemizde de maalesef her yıl boğazımızı düğümleyen acı olaylar yaşandı. Emine Bulut’un haykırışları, Kapaklı’da Kader Balcı’nın iş yerinde defalarca bıçaklanarak öldürüldüğü sahneler hala hafızalarımızda. Çerkezköy’de son 2 ayda 3 kadınımız sokak ortasında şiddete maruz kaldılar, bunlardan ikisi şu an maalesef aramızda değil. Biz İYİ Parti olarak kadınlarımızın daha özgür ve demokratik ortamlarda eşit şartlarda yaşatılması gerektiğini yüksek dille ifade ederken, iktidar temsilcileri ise kadının gülümsemesini dahi tahrik edecek boyutta görerek, kalabalık ortamlarda kahkaha atmamasını tavsiye ediyor. Biz bu duruma maalesef bu ayrılıkçı, cinsiyetçi yaklaşımlarla geldik. Yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde kız kardeş, öğretmen, doktor, sporcu, taksici gibi birçok meslek sahibiyiz. Her ne kadar Türk toplumu kabul etmese de biz kadınlar her yerde varız. Kadınların meta olarak görülmediği, yalnızca cinsellikte, ev işlerinde ya da bilimum duygu yüklü işte sömürülmediği, çocuk gelinlerin olmadığı, kız çocukların hayallerini gerçekleştirebildiği bir dünya için, adı unutulmuş kadınlar olarak değil de, yaşam hakkı elde etmiş kadınlar olarak alanlarda kadın haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

“CAYDIRICI CEZALAR OLMALI”

İstanbul Sözleşmesi’nin öneminde değinen Erseçkin; “Kadına şiddete en ağır cezalar verilmeli. Caydırıcı politikalar izlenmediği müddetçe maalesef kadına şiddet azalmayacak, daha çok artacaktır. Biz bunu istemiyoruz. Kadınlar olarak yaşamak istiyoruz. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nin ivedilikle uygulanması gerektiğini yüksek sesle bir kez daha haykırıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.


Haber Kaynak : Haber Merkezi

KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK