DOLUNUN VURDUĞU ALANLARDA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DOLUNUN VURDUĞU ALANLARDA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Kırklareli’nde dün etkili olan dolu yağışının ardından hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Vali Birol Ekici’de zarar gören alanlarda vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Kırklareli’nde sağanak yağış ile başlayan ve dolu olarak devam eden yağışla birlikte birçok köy ve beldelerde hasar oluştu. Hasar gören Üsküp beldesi, Hacıfaklı, Üsküpdere, Kızılcıkdere, Kavakdere Asılbeyli, köylerinde hasar tespit çalışmaları yapılıyor. 
Vali Birol Ekici’de zarar gören yerlerde vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu. Ekici, sahada ekiplerin çalıştığını belirterek, ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ekipleri zarar gören alanları tespit ederek tutanak düzenlendi. 
Hasar alan yerlerden biri olan Üsküpdere köyünde de ekili alanlar araçlar, evler zarar gördü. 
Aracı, evi, ve ekili alanları zarar göre Samim Tatar, yumurta büyüklüğünde dolunun yağdığını aktardı. Tatar, biranda bastırdığını dile getirerek “Gök gürültüsü ile beraber hava bozdu. En az yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu bütün ağaçları kırdı sanki tufan gibi. Dışarı çıkamayacak şekilde yağdı bir anda bastırdı. Ekili alanlarım kırıldı evim arabam hasar gördü. Damlama şekilde yaptığımız sulama borularımızın hepsi kırıldı” dedi. 
Çok korktuklarını ifade eden Tatar, “Ev sanki başımıza yıkılacak gibi oldu. Köydeki diğer arkadaşların çoğunun evini su bastı. Çatılar kiremitler kırıldı onun için evin içine su aktı, yumurta büyüklüğünde dolu” diye konuştu. 
 


Haber Kaynak : İha

LİSE ÖĞRENCİSİ MOTOSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

5 SURİYE 4 IRAK UYRUKLU 9 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

SAMAN BALYASI YÜKLÜ RÖMORK YANDI

BABAESKİ’DE ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPAN KUŞ TARLAYI YAKTI

PARMAĞINDA SIKIŞAN YÜZÜK KESİLEREK ÇIKARILDI