DEVA PARTİLİ AVŞAR: TASARRUF YÜKÜ BASIN EMEKÇİSİNİN SIRTINA BIRAKILAMAZ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: TASARRUF YÜKÜ BASIN EMEKÇİSİNİN SIRTINA BIRAKILAMAZ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı açıklamada yerel basına gelen kısıtlamayı eleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı basın açıklamasında kamuda tasarruf genelgesi kapsamında yerel basına gelen kısıtlamayı eleştirerek Demokrasilerde basın özgürlüğünün önemini vurguladı. Avşar, tek kaynağı reklam, ilan ve abonelik olan yerelin sesi, demokrasinin soluğu yerel basının tasarruf gerekçesiyle kısıtlanamayacağını söyledi.

DEVA PARTİLİ AVŞAR: ‘’BASIN HÜRRİYETİ VE HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAL BİR HAKTIR’’

“Demokrasilerde basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü anayasal bir hak olarak amasız, fakatsız tanımlanır ve demokrasinin temel taşlarından biri olarak kabul edilir.” diyen Avşar; “Bu anlayış yerele indikçe, kırsala yayıldıkça demokrasi daha da kökleşir. Bu yaklaşımla yerelin sorunlarını merkeze iletmek, gündeme getirmek, çözümü noktasında kamuoyunun oluşmasını sağlamak gibi çok önemli fonksiyonu olan yerel basının tasarruf tedbirleri çerçevesinde ilk sıraya konulması çok manidardır.” şeklinde konuştu.

İktidarın tasarrufu yanlış yerde yaptığını belirten Avşar şöyle konuştu: “Bir taraftan milyonluk kamu-özel iş birlikleri dururken, kamu ihale yasası ‘istisnalar yasasına’ dönüşmüşken, denetimsiz varlık fonu ortadayken, ana saraylar, yavru köşkler peş peşe tahsis edilirken, özel uçaklar ring atarken tasarruf tedbirleri diye neredeyse tek kaynağı reklam, ilan ve abonelik olan yerelin sesi, demokrasinin soluğu yerel basın emekçilerinin sırtına bu yükü yıkmak kabul edilemez.”

CEM AVŞAR: ‘’TASARRUF TEDBİRİ BAHANESİYLE BASININ SESİ KESİLEREK HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNDEN TASARRUF YAPILAMAZ’’

Avşar, bu durumun yerel gazetelerin birçoğunun kapanmasına ya da küçülmesine, çalışan binlerce gazeteci emekçinin işsiz kalmasına yol açacağını ve buna paralel olarak da yerel problemlerin gün yüzüne çıkmayacağını, tartışmaya açılamayacağını, ilgililere duyurulmayacağını ve böylece günbegün büyümesine sebep olacağını söyledi.

Avşar, “Bundan dolayı bu durum belki de en son başvurulabilecek bir tedbir olabilir. Tasarruf tedbiri bahanesiyle basının sesi kesilerek haber alma özgürlüğünden tasarruf yapılamaz.“ dedi.

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CEM AVŞAR: ‘’BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNMELİDİR’’

“Bu yanlış karar, basının görevini yapamaz duruma gelmesine ve halkın haber alma özgürlüğünün kısılması anlamına gelmektedir.’’ diyen Avşar, “İlgili kurumun bu gerçeği görerek hareket etmesi, bu yanlıştan derhal dönmesi ve alınan kararı acilen iptal etmesi gerekmektedir.” şeklinde konuşarak açıklamasına son verdi.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ

TİM’İN İLK 1000 FİRMA ARASINDA ÇOSB’DEN 28 FİRMA GİRDİ