CHP’Lİ YÜCEER: ESNAFLARIMIZI RAHATLATACAK ADIMLAR BİR AN ÖNCE ATILMALI

CHP’Lİ YÜCEER: ESNAFLARIMIZI RAHATLATACAK ADIMLAR BİR AN ÖNCE ATILMALI

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tekirdağ Çorlu’da meslek odaları, sanayiciler ve iş insanları ile bir araya gelen Dr. Yüceer’e ziyaretlerinde CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve ilçe örgütü eşlik etti.

Meclis çalışmalarına verilen arayla birlikte Tekirdağ’da saha çalışmalarına devam eden Dr. Candan Yüceer, 8 Şubat’ta CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’nı, Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nı, Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni, Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi yönetimini, Çorlu Kahveciler ve Büfeciler Esnaf Odası’nı, Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası’nı, Çorlu Terziler Konfeksiyoncular Tuhafiye ve Giyim Sanatkarları Odası’nı, Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarlar Esnaf Odası’nı, Çorlu Bakkallar ve Bayiler Odası’nı, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü, Çorlu Muhtarlar Derneği’ni, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ve Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği’ni ziyaret etti.

PAZARCI ESNAFI ÜRÜNÜNE FİYAT ETİKETİ KOYMAYA ÇEKİNİR HALE GELDİ

Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Kenan Üstek’i ziyaret etti. Pazarcı esnafının sorun ve taleplerini dinleyen Dr. Candan Yüceer, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörler için giderek dayanılmaz bir hal alıyor. Pazarcı esnafımızın sorun ve taleplerini dinledik, çözüm önerilerimizi anlattık. Pazarcı esnafımız tezgahını kuramayacak hale geldi. Geçtiğimiz yılın ekim ayından itibaren faizlerin düşmesi ve döviz kurlarının kontrolsüz bir biçimde yükselmesinden sonra başta gübre fiyatlarının artması sebebiyle tarımsal üretim maliyetleri çok yükseldi. Meyve ve sebze fiyatlarında korkunç bir yükseliş var. Bunun üstüne bir de neredeyse her hafta akaryakıta zam geliyor. Bu da başta taşıma olmak üzere maliyetleri artırıyor ve bu durum ürün fiyatlarına yansıyor. Pazarcı esnafı ürünlerine fiyat etiketi koymaya çekinir hale geldi. Zamlar ve fiyat artışları bu şekilde devam ederse pazarcı esnafımız tezgâh açamayacak hale gelecek. Biz bu zor günlerde esnafımızın yanında olup onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

ENERJİ ZAMLARI SANAYİCİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Zeki Dobracalı’yı ziyaret eden Dr. Yüceer, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi. Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yemekhanesinde işçilerle bir arada öğle yemeği yedikten sonra, Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi yönetimiyle bir araya gelen Dr. Yüceer, “İktidar faizleri düşürüp, enflasyona rekor kırdırırken bu durumun ihracata büyük katkısı olacağına dair iddialarda bulunuyordu. Bugün sanayicilerimizin sorunlarını dinledik. Enerji zamlarının sanayicimizi zor durumda bıraktığını görüyoruz. Sigorta prim giderleri, ham madde fiyatlarındaki artış, enerji fiyatlarındaki artışlar bunların hepsi sanayicimizin üretim hayatını giderek zorlaştıran etkenler. Üstüne üstlük geçtiğimiz günlerde yaşanan enerji kesintileri ihracatçılarımızın müşterilerinde bir güvensizlik yarattı. Malum memlekette istikrarsız bir ekonomi yönetimi ve aşırı oynak bir döviz kuru var. Bunun üstüne bir de enerji kesintileri eklenince müşteri doğal olarak malı tedarik edip edemeyeceği konusunda şüpheye düşebiliyor. İktidar enflasyona rekor kırdırırken anlattığı ihracat hikayesini şimdi bilhassa enerji alanında gösterdiği liyakatsizlikle kendi eliyle yıkıyor” diye konuştu.

MESLEK ODALARIMIZDA KADIN BAŞKANLARIMIZIN SAYISI ARTMALI

Türkiye’nin ilk ve tek kadın Kahveciler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Yıldız Filiz’i ziyaret eden Dr. Yüceer, Çorlu esnafının sorun ve taleplerini dinledi. Ardından Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’na yeni seçilen Türkan Kuluptakan’ı ziyaret eden Dr. Candan Yüceer, “Meslek odalarımızda kadın başkanlarımızın görev alması bizleri çok mutlu ediyor. Meslek odalarımızda kadın başkanlarımızın sayısı artmalı. Kadının olduğu yerde verimlilik artar, başarı artar, bereket artar” İfadelerini kullandı.

ARTAN MALİYETLER VE KREDİ BORÇLARI ESNAFI PERİŞAN ETTİ

Çorlu’da meslek odalarını ziyaret eden Dr. Yüceer, Terziler Konfeksiyoncular Tuhafiye ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Nazmi Çolak ile bir araya geldi. Terzi esnafının sorunlarını dinledi. Ardından Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Rüstem Duman’ı ziyaret eden Dr. Yüceer, “Artan maliyetler ve kredi borçları esnafımızı perişan etti. Esnaf elektrik faturasını mı yatırsın, kirasını mı ödesin, kredi borcunu mu kapatsın yani esnafımız resmen şoka girmiş durumda. İktidar biran önce esnafımızı rahatlatacak adımlar atmalı. Bu adımlar ya hemen atılmalı ya da derhal seçime gidilmeli çünkü yurttaşlarımızın artık sabrı kalmadı ve kaybedecek bir günleri dahi yok” diye konuştu.

Daha sonra Çorlu Bakkallar ve Bayiler Odası ve Tekirdağ Süper Amatör Ligi'nde liderliğini sürdüren Çorlu Spor 1947 Futbol Kulübü’nün Başkanı Yusuf Gümüş’le bir araya gelerek esnafın ve amatör spor kulüplerinin durumu ile ilgili bilgi alan Dr. Yüceer, Çorlu Spor 1947 Futbol Kulübü’ne başarılar diledi.

ZAMLAR BÖYLE DEVAM EDERSE ŞOFÖR ESNAFI KONTAK ÇEVİREMEYECEK

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret ederek programına devam eden Dr. Yüceer, zabıta müdürü Birol Uçar’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan’la bir araya gelen Dr. Yüceer, muhtarlarla mahallelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Demokrasinin temel taşı olan muhtarlığı güçlendirmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Dr. Yüceer, ardından Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Nadir Samancı’yı ziyaret etti. Şoför esnafının sorun ve taleplerini dinleyen Dr. Yüceer, “Tüm yurttaşlarımız enflasyondan, hayat pahalılığından, zamlardan şikayetçi. Ancak şoför esnafımızın durumu daha farklı. Akaryakıt zamları dur durak bilmiyor. Üstelik öngörülemiyor. Şoför esnafı perişan halde. Devletin bu konuya bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Eğer akaryakıt zamları ve yedek parça fiyatları bu şekilde artmaya devam ederse şoför esnafı kontak çeviremeyecek hale gelecek” dedi.

Sonrasında Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Nüvit Kırçuval’ı ziyaret eden Dr. Yüceer, Çorlulu iş insanlarıyla enerji maliyetlerinin yükselmesi, istikrarsız döviz kurunun sanayi ve ticarete etkisi, yaşanan enerji kesintileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Dr. Yüceer Başkan Kırçuval’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK