Politika

Politika Haberleri

CHP TEKİRDAĞ'DA SAHALARA İNİYOR!

CHP TEKİRDAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Saygın, AK Parti'nin anketlerde ikinci parti çıktığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Saygın, parti gündemini, ülke gündemini  ve yerel gündemi değerlendirdi.  

CHP Tekirdağ İl Başkanı Saygın Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda, düzenlediği basın toplantısında ilçelerdeki saha çalışması kapsamında Çerkezköy'e geldiğini söyledi. Saygın,  "İlçe gezilerine başladım daha doğrusu ilçede ki saha çalışmalarıyla ilgili bugün buraya gelmiş bulunuyorum. Bundan sonra da sık sık görüşeceğiz. Daha sonra ki günlerde de bu ziyaretlerimiz tekerrür edecek. Özellikle halkımızla iç içe olacağımız toplantılar düzenleyeceğiz. Bunu tabi ilçe başkanlarımız ayarlayacaklar, o toplantılarda da milletvekillerimizle birlikte, halkımızın sorularını, sorunlarını dinleyip sorularına cevap vereceğiz. Bu sayede ise halkımızla kucaklaşma olacağı bulacağız. Temmenim o ki inşallah bu covid derdi yeniden nüksetmez, olduğu yerde kalır  ve bir an önce çözülür. Bugün ilçe başkanlığımızın yapmış olduğu program dahilinde, sivil toplum kuruluşlarını gezeceğiz ve belediyemize ziyaret yapacağız. Daha sonra burada ilçede ki arkadaşlarımızla görüşmek suretiyle, programı bitireceğiz."dedi.

Her hafta iki ilçe olmak üzere ilçeleri gezmeye devam edeceklerini belirten Saygın, şöyle devam etti: "Tekirdağ il yönetimi olarak devam edeceğiz ve ardından milletvekilllerimizin katılacağı toplantılara geçeceğiz. Sonuç olarak hepiniz görüyorsunuz arkadaşlar; başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcımız Faik Öztrak, Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, her gün bir yerlerdeler. Evvelsi gün bütün milletvekillerimiz Erzurum'daydılar. Erzurumda bir grup toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin tatil olması, CHP’nin çalışmalarına bir engel değildir grup toplantıları, her hafta salı günü 13.30’da ayrı bir ilde yapılıyor. Önümüzde ki hafta salı günü ise ağustos’un 9’unda bir grup toplantısı yapılacak ve bu grup toplantısına komşu illerde ki bütün belediye başkanları milletvekilleri ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi CHP grubu, il başkanı ile il yönetiminden arkadaşlarımızla katılacağız. Hepinizin bildiği gibi yine geçtiğimiz günlerde çok büyük bir örgüt toplantısı yapıldı. Yapılan örgüt toplantısında örgütümüzün her ili masaya yatırıldı. Neler eksik neler yapmalııyız gibi soruların cevapları orada bir plan dahilinde ortaya çıktı ve çalışmalarımıza başladık."

SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ YAPILIYOR!

Konuşmasında seçimlere değinen Saygın, "Bu çalışmalardan en önemlisi, tabii ki seçimlerle ilgili sandık güvenliği. Sandık güvenliği eğitimlerimiz devam ediyor. Bu cumartesi süleymanpaşa’da yapılcak ve daha sonra bütün ilçelerimizde bu eğitimler yapılacak. Sandık güvenliği eğitimi için de, eğitim koordinatörlerimiz, geliyorlar ve bu sandık güvenliği eğitimi onların nezaretinde yapılıyor."dedi.

SANDIK GÖRVLİLERİNİ ŞİMDİDEN BELİRLEDİK!

Seçime hazır olduklarını ifade eden Saygın, "Ayrıca sandık görevlilerini şimdiden belirledik. Eskiden olduğu gibi 1-2 ay öncesinden değil, sandık görevlisi olacak arkadaşlarımızı şimdiden belirledik. Bütün ilçelerimizde sandıklarda görev alacak görevlilerimiz belirlenmiş durumda." açıklamasını yaptı.

ÖBEK SORUMLULARI!

Parti olarak seçime yönelik çalışma metotlarından bahseden CHP İl Başkanı Saygın,  şunları kaydetti: "Öbek sorumlularımız… Sizlerin de daha kolay anlaması açısından biraz daha açmak istiyorum nedir bu öbek sorunları? Her 250-300 kişilik gruplarımızı öbek diye tabir ediyoruz. Bir sokak düşünün 300 kişilik bir grubun bir sorumlusu oluyor. Bunlar o sokaklarda dolaşmak suretiyle, hem vatandaşın hatrını soruyorlar, ilçe başkanlarıyla, kadın kollarıyla, ev ziyaretleri yapmak suretiyle vatandaşla birebir temas halinde oluyorlar. Hem de bizim neler yaptığımızla ilgili broşürleri vatandaşlarımıza takdim ediyoruz.  Yine saha çalışmalarında esnaf gezilerimiz, köy gezilerimiz, KOBİ'lere, sanayi tesislermize ziyaretlerimize de devam ediyoruz. Genel merkezimiz, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız her biri bir tarafta il il dolaşıyorlar. Bunu sizlerde izliyorsunuzdur, takip ediyorsunuzdur.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ DENİLEN UCUBE BİR SİSTEME DÖNÜŞTÜ!

Bizim halk egemenlğine dayanan lailk sosyal bir hukuk devletimiz vardı. Bunu maalesef tek adam rejimine Cumhurbaşkanlığı  hükümet sistemi denilen ucube bir sisteme dönüştürdüler. Tekrardan bu rejimi eski haline getirmek, demokrasinin bütün olanaklarını halkımıza sunmak için gayretlerimizi arttırmış durumdayız. Bu gayretimizin sonuçlarını da inşallah ilk seçimlerde alacağız.

OYLARIMIZ ARTIYOR!

Her geçen gün,  CHP’nin anketlerde ki 5-6 puan artışını sizlerde görüyorsunuzdur. Geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında CHP 6 puanlık bir yükselişe geçti. ORC’nin yapmış olduğu ankete göre CHP yüzde 40,7 Ak Parti’nin yüzde 23, İyi partinin de yüzde 19. Diğerleri de artık çok düşük oylara sahipler.

AK PARTİ ŞU AN 2’İNCİ PARTİ KONUMUNDA

 Burada çok iyi bir durum söz konusu. Çok iyi bir durumdayız ve çok daha iyi durumlara geleceğiz. Biz millet ittifakı olarak yükselişe geçerken, sizlerde görüyorsunuz ki bunlar da (cumhur ittifakı) aşağı doğru iyice çekiliyorlar. Şu anda 2’inci parti konumundalar. Bazı anket firmaları tarafından yansıtılmasa da bu durum. Biz görüyoruz bunu. Sizde görüyorsunuz. Millet ittifakı olarak işbirliği içerisinde gerek yerelde gerek genel seviyede irtibatlarımızı sürdürüyoruz. İyi ilişkiler içerisindeyiz.  İnşallah hep beraber iyi neticeler alacağız.

ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN BEKASI OYLANACAK.

Gazeteciler olarak sizlere de pay düşüyor. Sizlerin katkıları çok önemli. Önümüzde ki seçimlerde bir seçim oylaması yapılmayacak, bu seçimlerde memleketimizin ülkemizin bekası oylanacak. Yani cumhuriyetimizin devamlılığının oylaması yapılacak. Tek adam rejiminden tekrar parlamenter rejime, demokratik sisteme ve demokratik rejime dönmenin oylaması yapılacak. Siz gazetecelerin de bu düşünceleri benimseyip katkı sunmanızda fayda var. Zorluklarınızı biliyorum, bir gazetenin haberlerinin derlenip toparlanması redakte edilmesi, tekrardan nizamtajının yapılması vs. Bunlarla gençlik dönemlerimde uğraştığım için zorluklarını çok iyi biliyorum. Gazetenin de en güzel tarafı da o gazetenin hışırtısı elinize aldığınız zaman o hışırtıyı ve kokuyu hepimiz duymak istiyoruz.  O yüzden gazeteciliği de yerel gazeteciliği de korumak kollamak durumundayız. Bu bilinçteyiz arkadaşlar. Şimdilik imkanlarımız kısıtlı ama bu imkanlarımız arttıracağız. İktidara geldiğimizde de bunu göreceksiniz.

CHP PROGRAMINDA YER ALAN YEREL BASIN ÇALIŞMALARI.

Yerel medya desteklenecek, yerel demokrasinin güçlendirilmesinde önemli olan, yerel görsel ve yazılı medyanın gelişmesi için gerekli önlemler alınacaktır. Yerel radyo televizyon, gzeteler ve internet yayıncılığının mesleki etik ile yansız bağımsız özgür habercilik kurallarına bağlı kalmaları eşliğinde mali ve kurumsal yapılarının güçlendirilmesi önemle desteklenecektir. Yerel televizyonların uyduya çıkma ücretleri, makul bir düzeye indirilecektir.

SORUNLARI TESPİT ETMEK İÇİN ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI!

81 ilin tamamında tüm iş kollarında faaliyet gösteren vatandaşlarımızın, kapılarını çaldık, dertlerini dinledik. Bu temaslarımızın ardından tüm illerde bu sorunlar tespit edildi ve milletvekillerimiz vasıtasıyla bir rapor haline getirilip genel merkezimize ulaştırıldı. Genel merkez 81 ilden bütün verileri cem etti ve cem ettikten sonra ana sorunları bir kitapçık altında topladı.

HERŞEYİN BİR ÇÖZÜMÜ VAR

Her şeyin bir çözümü var CHP konuşuyor ama çözüm bulamıyor çözüm odaklı çalışmıyor diyenlerede parti programımız ve bu hazırladığımız kitapçık da onlara cevap olsun diyorum.  Bu yönde ki çalışmalarımız da dur durak bilmeden devam ediyor. Bu arada ilçe başkanlıklarımızda da yoğun çalışmalarımız olacak. İlçe başkanlarımızla beraber yine esnaf gezileri, köy gezileri, STK ziyaretleri de aralıksız bir şekilde devam edecek.

BİZİM EKSİĞİMİZ REKLAM VE PR ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERMEMİZ!

Gelelim özelde ki çalışmalarımıza. Biliyorsunuz ki belediyelirimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bizim belediyelerimizin diğer belediyelerden büyük bir farkı var. Biz fazla reklama önem vermiyoruz. Pr çalışmasını çok iyi yapmıyoruz maalesef. Bu bir eksiğimiz belki de bizim ama belediyelerimiz hepsi çalışıyor. Özlelikle de Çerkezköy Belediyesi şanslı iyi bir belediye başkanına sahip iyi bir ilçe başkanına sahip. Bu işin ehli bu işi iyi bilen insanlar bu işin başında. Umud ediyorum ki sizin de Vahap Başkanımız'dan özelikle memnunsunuzdur. Hiçbir şeyi ihmal etmiyor her şeye koşturuyor. Biraz çileli durumlar yaşadık maalesef özellikle kış şartlarında. Meydan çalışmaları yol çalışmaları vs bunlar kolay işler değil maddi olanak sağlandıkça yapılan şeyler. Özellikle devlet desteği İller Bankası'nın desteği kısıtlı. Bu kısıtlı olanaklar dahilinde dahi bir şeyler yapılmya çalışılıyor. Kaynak temin edilmeye çalışılıyor. Ve çalışmalar durmadan devam ediyor.

BÜTÜN İLÇELERDE ASBES BORULARI DEĞİŞTİRİLDİ!

Bütün ileçelerimizde asbes borularının tamamı değiştirildi. Kanserojen maddeler içeren su dağıtımı yapılmıyor artık. Evvelden maalesef kanserojen suyu içiyorduk kullanıyorduk veya ama şu anda asbes borularının atılması ve yerlerine kumaş boruların, künklerin getirilmesiyle bu tehlikeden uzaklaştık. Hepinizin bildiği üzere bütün ileçelerimizin altyapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda.

SU KUYULARI AÇILIYOR!

 Köy yolları, asfalt ve beton asfalt şeklinde hemen hemen tamamı bitirlmiş durumda. Özellikle su sorunu olan yerler özellikle malkara. Burada da var biliyorum ama burada su kuyuları açılıyor. 71 adet su kuyusu açıldı şu ana kadar. Bu nedenle de suyumuzu pahalıya mal ediyoruz. Çünkü su kuyulardan çekiliyor. Kuyulardan çekiliyor ne demek, kuyularda tabi ki elektirk sarfiyatıyla, elektrik motorlarıyla, dolayısıyla barajlardan elde edilen su ilk kuyulardan elektrik motorlarıyla çekilen suyun arasında da maliyet ve fiyat farkı oluyor maalesef.  TESKİ, güneş ve rüzgar enerjileri konusunda çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar tamamlanınca kuyulardan çekilen suların maliyeti de düşecektir.

300 MİLYAR YATIRIM YAPILDI!

TESKİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Çerkezköy ilçesine yapmış olduğu alt yapı yatırımlarının miktarı şu anda 300 milyarı aşmış durumdadır. Bu çalışmalar da devam ediyor.

30 AĞUSTOS’DA MEYDAN ÇALIŞMALARI BİTİYOR!

30 Ağustos'ta meydan çalışmaları bitecek. Yol çalışmalarını da önemli ölçüde tamamlamış olacağız. Çerkezköyümüz'de 30 Ağustosu her zamankinden daha coşkulu ve neşeli şekilde kutlayacağız."

Başkan Saygın, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Saygın gazetecilerin soruları üzerine, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş'ın Osmanlı Camisi'nin duvarlarının yıkılması esnasında yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. İl Başkanı Saygın, "Burada bir ibadet yerinin yıkılması söz konusu değil. Cami meydana katılmış. Yani o meydanla caminin arasında ki duvar yıkılmış. Kazanç ve kayıp olarak değerlendirdiğimiz de, örneğin namazlarda bir bayram namazında duvarla cami arasında sıkışan cemaat şimdi sıkışmayacak. Çünkü meydan açık. 2'cisi  vatandaşlarla yapılan röportajları izledim. Ne diyor vatandaşımız işte bizi görüyorlar diyor. Ne olur yani dışarıdan geçen birinin seni, camiye girerken görmesi, namaz kıldığını görmesinden ne olur? Şöyle düşünün cuma namazlarında camiler dolup taşıyor.  Ne yapıyoruz, dışarda namaz kılıyoruz değil mi? Halkımız bunları görmüyormu? Bu bir sebep olamaz. Burada AK Parti İlçe Başkanı ne bulayım, ne yapayım, nasıl tenkit edeyim, bir şey bulamıyorlar. en tenkit edilmeyecek şeyde tenkit konusu çıkartıyorlar ve çuvallıyorlar. Orası bittikten sonra herkes zevkle ve hayranlıkla izleyecek. Ben bundan eminim." 

CHP İl Başkanı Saygın'ın Çerkezköy İlçe Teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısına İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, ilçe ve il yönetim kurulu üyeleriyle Belediye Meclis Üyeleri'nden de katılım oldu.

 

 


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ' SAHALARA İNİYOR!

KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK