CEZA KESMEK BİLE ANIZ YAKANLARI DURDURMAYA YETMİYOR

CEZA KESMEK BİLE ANIZ YAKANLARI DURDURMAYA YETMİYOR

İpsala Kaymakamlığı’ndan anız yakanlara uyarı: "Ceza kesmekten yorulduk, bu görüntüler İpsala’mıza yakışmıyor"

Edirne’nin İpsala ilçesinde son günlerde artan anız yangınları üzerine İpsala Kaymakamlığı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı sert paylaşımla çiftçiyi uyardı. 

İpsala Kaymakamlığı’nın paylaşımında, anız yakmanın çevreye, tarıma ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekilerek, bu alışkanlıktan artık tamamen vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu. 
Açıklamada, "Anız yaktığınızda başkalarının canına, malına ve sağlığına zarar verdiğinizi unutmayın. Fotoğraftaki görüntü, adam öldürmeye teşebbüs suçuna neden olabilecek bir tehlike taşımaktadır. Yangının meydana geldiği tarlanın sahibine adli ve idari işlem başlatılmıştır. İdare olarak ceza kesmekten yorulduk" ifadeleri kullanıldı. 
Paylaşımın sonunda, "Artık bu çağ dışı anız yakma işinden toplum olarak vazgeçelim. Bu görüntüler İpsala’mıza yakışmıyor" denilerek vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı. 
İpsala Kaymakamlığı’nın paylaşımı, kısa sürede çok sayıda yorum ve beğeni alırken, bölgedeki anız yangınlarıyla ilgili denetimlerin artırılacağı öğrenildi. 
 


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: KESMEK YAKANLARI DURDURMAYA YETMİYOR
Yorum Yazın

MERİÇ VE TUNCA’DAKİ YÜKSELİŞ ÇİFTÇİYE UMUT OLDU

SANAL KUMARLA MÜCADELE: PSİKOLOJİK VE SOSYAL DESTEK!

SÜS HAVUZLARI BUZ HEYKELİNE DÖNÜŞTÜ

DEVRİLEN HAFRİYAT KAMYONU ULUSLARARASI YOLDA TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

EDİRNE’DE KAR GİTTİ, AYAZ GELDİ: PANDEMİ GÜNLERİNİ ARATMAYAN SESSİZLİK