Sağlık

Sağlık Haberleri

ÇERKEZKÖY'DE MARKETLER DENETLENİYOR

ÇERKEZKÖY

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, zincir marketlerde denetimler gerçekleştiriyor.

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy’de faaliyet gösteren zincir marketlerde raf ve kasa fiyatları ile satışa sunulan ürünlerin gramaj ve son kullanım tarihleri ile alakalı denetimler gerçekleştiriyor.

TEMEL GIDA MADDELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM KONTROLLER YAPILIYOR

 Zabıta ekipleri tarafından özellikle çay, ayçiçek yağı, un, şeker, süt, peynir, makarna, pirinç ve yumurta gibi temel ihtiyaç gıda maddeleri başta olmak üzere her türlü ürünün gramajı, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapıldı. Ekipler ayrıca, ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatlarının birbirine uyup uymadığını da kontrol etti.

KUSURLU İŞLETMELER BAKANLIĞA BİLDİRİLİYOR

 İşletmelere, ürünlerin son kullanma tarihleri, gramaj uygunluğu ve reyon etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyumu konusunda hassasiyet göstermeleri ve Covid-19 tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgelerde belirtilen kurallara riayet etmeleri hususunda gerekli uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde kusurlu bulunan marketler ile ilgili de tutanak tutarak, Ticaret Bakanlığı’na bildiriyorlar.

FİYAT ARTIŞLARI İÇİN ALO 175’İ ARAYIN

 Denetimlere Çerkezköy genelinde periyodik olarak devam edileceğini belirten Zabıta Müdürü Kenan Erez, “Yetki ve sorumluluğumuz dahilinde olan raf ve kasa fiyat denetimi ile ürünlerin son kullanım tarihleri, gramajları vs. ile ilgili denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın sıklıkla şikayet ettiği fiyat ve irsaliye karşılaştırması gibi (Zam, indirim) fahiş fiyat artışlarını ilgilendiren noktalarda denetim ve yaptırım yapma sorumluluğu ise Ticaret İl Müdürlüklerindedir. Bu nedenle vatandaşlarımız fiyatı aşırı artan ürünler veya usulsüzlükleri Alo 175'e veya Ticaret İl Müdürlükleri’ne bildirebilirler” açıklamasını yaptı.


Haber Kaynak : Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: ÇERKEZKÖY' MARKETLER DENETLENİYOR

ÇOSB KAPAKLI DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI