ÇERKEZKÖY’DE MAHALLE ARASINI TIR PARKINA ÇEVİRDİLER

ÇERKEZKÖY’DE MAHALLE ARASINI TIR PARKINA ÇEVİRDİLER

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait olduğu belirtilen arsanın içerisine sürekli giriş çıkış yapan TIR ve çekiciler bölge halkını canından bezdirdi.

Çerkezköy Kızılpınar, Atatürk Mahallesi Malkoçoğlu Caddesi Yazgan Sokak'ta bulunan Çerkezköy Belediyesi'ne ait arsanın TIR parkına dönüştürülmesi nedeniyle mahalle sakinleri dertli. Mahalle sakinleri, TIR'ların sürekli gürültü kirliliği oluşturması, geç saatlere kadar park etmeleri nedeniyle uykularının bölündüğünü ve çocukların güvenliği için endişe duyduklarını belirtti. 

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait arsanın içerisine sürekli giriş çıkış yapan TIR ve çekiciler bölge halkını canından bezdirdi. Mahallede bulunan arsada sürekli park yapan ve arsayı adeta lojistik merkezine çeviren TIR ve çekici türü araçlar vatandaşların şikayetlerine rağmen bölgeden ayrılmış değil. Mahalle içerisinde TIR’ların gürültü kirliliği oluşturduğunu ve geç saatlerde yapılan giriş çıkışların uyku düzenlerini bozduğunu dile getiren vatandaşlar, çevrede oynayan çocuklarında canlarının tehlikede olduğunu söyledi. 

KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİLER

Çerkezköy’de çocukların oyun oynayabilecekleri alanların kalmaması sorununa bir de belediyeye ait arsanın TIR otoparkı olarak kullanılmasının eklendiğini ifade eden Çerkezköylü vatandaşlar, Kaymakamlığa dilekçe vererek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Çerkezköy Kaymakamlığı’na bağlı İlçe Jandarma Komutanlığı ise, bahse konu olan arsanın Çerkezköy Belediyesi’nin yetki alanında olduğunu belirterek, Kızılpınar Mahallesi Zabıta noktası ile iletişime geçildiğini ve Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini dilekçeye verdiği cevapta kaydetti. TIR’lar ile başı belada olan vatandaşlar ise belediye tarafından atılan bir adım bugüne kadar olmadığını belirtirken ve mağduriyetlerinin aynı şekilde devam ettiğini söyledi.  Vatandaşlar, şunları kaydetti: “TIR'ların şehir merkezine girmesi yasak değil mi? Burası TIR parkımı? Mahallemizde herkes rahatsız. Büyük araçlar girip çıkarken, çocuklarımızında canı tehlikede. Mahalle arasında çocuklar oyun oynayamaz hale geldi. Çocuklarımızı dışarı bırakamayoruz. Çocuk bunlar sürekli içerde de durmuyorlar. Yetkililerden bu soruna biran önce çözüm bekliyoruz. Özellikle Çerkezköy Belediye Başkanımız'dan sorunumuza el atmasını istiyoruz. Belediye'ye de çok müracat ettik ama bir sonuç alamadık. En son Kaymakamlığa dilekçe verdik. Jandarma bize verdiği cevapta arsanın belediyeye ait olduğunu ve belediyenin çözüm bulacağını belirtmiş. Henüz bir çözüm olmadı.”


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI