ÇERKEZKÖY'DE DEPREMZEDELERE YÖNELİK PSİKOLOJİK İLK YARDIM UYGULAMALARI BAŞLADI

ÇERKEZKÖY

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, afet bölgelerinden Çerkezköy’e gelen vatandaşlara ücretsiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmeti verecek

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyerek büyük bir yıkıma sebep olan depremin ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü afet bölgelerinden  gelen vatandaşların yaşadıkları veya yaşayabilecekleri psikolojik problemler için harekete geçti. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık uzmanları vasıtasıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, afet bölgelerinden ilçeye gelen vatandaşlara Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık uzmanları vasıtasıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. İlçedeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak hizmeti olarak sunulan ücretsiz danışmanlık hizmeti ile afet bölgesinden gelen vatandaşların yaşadıkları travmanın etkilerinin hafifletilmesi hedefleniyor. 

ÖNCELİKLİ AMAÇ PSİKOLOJİK İLK YARDIM

Çerkezköy’de ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek rehber öğretmenlerinden alınan bilgiye göre, çalışmalarda öncelikli amaç afetzedelere psikolojik ilk yardım uygulamak olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Psikososyal eylem planı’ kapsamında depremzedelerin psikolojik durumlarının analiz edilip gerekli uygulamaların yapılacağını belirten yetkili Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık uzmanları şu bilgileri verdi: 

ÇOCUKLARLA KURULACAK İLETİŞİMİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN

“Öncelikli olarak amacımız psikolojik ilk yardım uygulamasında bulunmak. İlk olarak afet bölgesinde travma geçiren vatandaşlarımızın akut stres takipleri yapılacak. Daha sonrasında özellikle ailelerin çocuklarına yaşanan can kayıplarını nasıl anlatacağı hususunda velilere yardımcı olacağız. Çocuklarıyla kuracakları iletişimin en doğru şekilde gerçekleşmesi için velilere yol gösterici olacağız. İlk 30 gün içerisinde yaşanan travma sebebiyle gösterilen aşırı tepkiler doğal. Ülke genelinde şu an yoğun bir umutsuzluk hakim. 30 gün sonrasında riskli bir afetzede var mı, onu tespit etmeye çalışacağız. İntihara meyilli olan, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıkları olan depremzedeleri tespit edip özel seanslar düzenleyerek psikolojik destek sağlayacağız.” 

İlçeye gelen küçük yaştaki öğrenciler ve çocuklar için de Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sağlayacağı ücretsiz danışmanlık hizmeti öncesinde alanı süsleyerek ortamı bir nebze olsun neşeli hale getirmeye çalıştı. 

DEPREMZEDELER BİR BİR ARANIYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü depremzede aileleri bir bir arayarak verilecek olan danışmanlık hizmeti hakkında bilgilendiriyor. Psikososyal destek hizmeti Çerkezköy’de 15-17 Şubat tarihleri arasında Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sağlanacak. 17 Şubat sonrası ise danışmanlık hizmetine Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde devam edilecek. 

Bu arada deprem bölgesinden Çerkezköy’e 100 ile 150 arasında öğrencinin geldiği belirtildi. 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ERGENE’DEKİ HAYVANCILIK İŞLETMESİNE HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SERTİFİKASI VERİLDİ

ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI