CANDAN YÜCEER ARTIK TRAKYA’NIN DA BAŞKANI

CANDAN YÜCEER ARTIK TRAKYA’NIN DA BAŞKANI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Trakya Belediyeler Birliği 2024 yılı Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’inde katıldığı Trakya Belediyeler Birliği 2024 yılı Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında yapılan seçimle Başkan Yüceer, 2024-2029 hizmet dönemi için Trakya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 

Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen Trakya Belediyeler Birliği Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

YÖNETİM YAPISI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

Birlik üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda birlik başkanı, birlik meclis başkan vekili ve divan kurulu ile birlikte encümen, plan-bütçe komisyonu, dış ilişkiler komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı.

Gizli oylama sonucunda, Encümen üyeliklerine Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Kavaklı Belediye Başkanı Ufuk İn, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke seçilerek Trakya Belediyeler Birliği’nin yönetim kurulunu oluşturdular.

Meclis Başkan Vekilliği görevine ise I. Başkan Vekili olarak Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, II. Başkan Vekili olarak Kaynarca Belediye Başkanı Neşe Çevikbaş seçildi.

Meclis divan kurulunda da değişikliğin yapıldığı Meclis Toplantısında, Asil Kâtip Üye olarak Gelibolu Belediyesi Meclis Üyesi Funda Kavas ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsa Kunt seçilirken, Yedek Kâtip Üyeliğe Yenimuhacir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Yaşarbaş ve Marmaraereğlisi Meclis Üyesi Cumhur Küreşoğlu getirildi.

PLAN-BÜTÇE KOMİSYONUNA YENİ İSİMLER

Encümen üyeliği seçiminin hemen ardından beş kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Eren Gürtekin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Çakmak, Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Mahir Budak, Ahmetbey Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Berberoğlu ve Saray Belediyesi Meclis Üyesi Murat Dinç yine gizli oylama sonucu ile plan-bütçe komisyonu üyesi oldular.

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE 6 YENİ BELEDİYE KATILDI

Trakya Belediyeler Birliği’ne 2024 dönemi ile birlikte yeni katılımlar da başladı. Geçmiş dönemlerde Birlik üyeliğinden ayrılma kararı alan İstanbul’dan Silivri ve Çatalca, Tekirdağ’dan Süleymanpaşa, Edirne’den Keşan, Kırklareli’den Alpullu ve Evrensekiz, belediyeleri, meclis toplantılarında almış oldukları birlik üyeliği talebi kararları doğrultusunda tekrar Trakya Belediyeler Birliği üyesi oldular. Ayrıca, ayrılma kararı alan Çakıllı ve Beğendik belediyelerinin de talepleri oy birliği ile kabul edilerek üyelikleri sonlandı. Böylelikle Trakya Belediyeler Birliği’nin üye sayısı, yeni belediyelerin de katılımlarıyla 38’e çıkmış oldu.

Birliğin yönetimine ve diğer kurullarına seçilen üyeleri tebrik ederek başarı dileklerini ileten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, dönem sonunda görevlerini tamamlayan önceki üyelere de katkıları için teşekkür etti.

BELEDİYE BAŞKANI CANDAN YÜCEER: “HİZMET BAYRAĞINI DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

Çok çalışarak Trakya’ya değer katacaklarını ifade eden Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Öncelikle hepiniz mavi gözlü şehrimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Bildiğiniz üzere Trakya Belediyeler Birliği, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) unvanıyla 13 Ekim 2000 tarihinde kurulmuştur. O günden sonra, 2020 yılında bir isim değişikliğine gidilerek bugünkü unvanımız olan Trakya Belediyeler Birliği adını almıştır. Bugün hâlihazırda 32 üye belediyesi bulunan Birliğimize bugün 6 belediyemiz üye olmak için başvuru yapmıştır. 2 belediyemiz de ayrılma talebiyle birliğimize başvurmuştur. Ben, öncelikle geçmişten bugüne birliğimize emek veren, taş üstüne taş koyan tüm birlik başkanlarımıza, meclis üyelerimize, emek veren değerli bürokratlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Çeyrek asırlık bir deneyim, bundan sonra bizim çalışmalarımıza elbette ışık tutacak ve bu dönem onlardan aldığımız hizmet bayrağını inşallah bizler, daha da yukarıya taşıyacağız. Ben bundan eminim. Yeni seçilen belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz olduğu gibi aramızda çok tecrübeli belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz de var. Ben, bu vesileyle yeni seçilen bütün kıymetli başkanlarıma, meclis üyesi arkadaşlarıma hayırlı olmasını temenni ediyor, hepimize üstün başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin. Zorlu bir göreve talip olduk. Hepimiz şehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde büyük sorumluluklar aldık. Tüm belediyelerimizin Trakya Belediyeler Birliği’nin gücü ve desteğini her zaman yanında hissetmesi için var gücümüzle, tüm gayretimizle çalışacağımızın sözünü buradan her birinize veriyorum.” dedi. 

BAŞKAN YÜCEER: “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

1 Nisan tarihinden itibaren siyaset sürecinin bittiğine dikkat çeken Başkan Yüceer, “Zorlu ve tempolu bir seçim sürecini geride bıraktık. Hepimiz 1 Nisan sabahından itibaren artık dedik ki, siyaset bitti. Artık çalışma ve hizmet zamanı. 1 Nisan itibariyle artık A partisinin, B partisinin belediye başkanları, meclis üyeleri değiliz. Artık beldelerimizin, ilçelerimizin, şehirlerimizin ve Trakya’mızın belediye başkanları ve meclis üyeleriyiz. Hemşehrilerimiz bizden hizmet ve çalışma bekliyorlar. Bu bağlamda Trakya Belediyeler Birliğimizin çeyrek asırlık deneyimi bizlere partiler üstü konumu hatırlatması açısından çok kıymetli. Birliğimiz çok kıymetli bir dayanışmaya, iş birliğine, ortak çalışmalara vesile olmaya bu dönemde devam edecek. Trakya’mızın tek büyükşehri Tekirdağ’ımızdan, en küçük belde belediyemize kadar tüm üye belediyelerimizin başarısı için eşgüdüm içinde bir çalışma zemini yaratmak amacıyla bugünden itibaren var gücümüzle çalışacağız. Bizler Trakya Belediyeler Birliğinde ilave mesai harcayacağız. Hemşehrilerimizin yaşam standartları ve refah seviyesi yüksek bir Trakya yaratmak için birlikte düşüneceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. Yerel potansiyeli inşallah bu dönem hep birlikte harekete geçireceğiz.” şeklinde konuştu. 

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Trakya Belediyeler Birliği olarak, birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Yüceer, “Bizlere gösterilen teveccühe layık olmak için şehrimizin, hemşehrilerimizin daha iyi, daha etkin hizmet alabilmesi için çok çalışacağız. Eminim ki, buradaki her bir belediye başkanımız, her bir meclis üyemiz bu desteğe layık olmak için elinden geleni yapacağından benim hiçbir şüphem yoktur. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası alandaki kurumların bölgemize çekilmesi, ortak projeler, kültürel etkileşim, bilgi ve yerel yönetim deneyimlerinin aktarılması birliğimizin asli görevleri arasında yer alıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuda her türlü dayanışma ve iş birliği için birliğimize üye belediyelerimizden desteğimizi esirgemeyeceğimizden emin olabilirsiniz. Ben bunun sözünü her bir belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize veriyorum. Birlikte daha güçlü olduğumuz gerçeğiyle, hedeflerimize daha kolay ulaşacağımızı her birimiz biliyoruz. O yüzden buradayız” ifadelerini kullandı. 

“BELEDİYELERİMİZİN YARATICILIĞININ YÜKSELTİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Yerel yönetimlerle üniversitelerin iş birliğini artırarak çalışmalarına bilimin ışığında yön vermek istediklerinin altını çizen Başkan Dr. Yüceer, “Ana felsefemiz şu: Var olanı güncellemek, desteklemek, güçlendirmek. Olmayanı, dünyamızda ve ülkemizdeki başarılı örnekleri inceleyerek bölgemize kazandırmak. Yani temel hedefimiz; geçmişten aldığımız Trakya’yı, geleceğe taşımak. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bölgesel ve sürdürülebilir kalkınma çalışmalarını Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’yle bilimsel ölçekte ele alındığı iktisadi kalkınma, yerel yönetimler göç ve entegrasyon, teknoloji ve inovasyon sosyal politikalar, yöresel ve kentsel markalaşma uluslararası siyaset ve Avrupa Birliği başlıklarında yürütülen ortak çalışmaların geliştirilerek Trakya Belediyeler Birliği’nin ufkunu açacağını görüyoruz. Bu anlamda bilimsel çalışmaların yerel yönetimlere entegrasyonu ile belediyelerimizin yaratıcılığının yükseltilmesini hedefliyoruz. 

“TRAKYA’MIZI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Trakya Bölgesi’nin avantajları ve dezavantajlarına dikkat çeken Başkan Dr. Yüceer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Trakya’mızın güçlü yanlarını da zayıf yanlarını da biliyoruz. Sorunları da biliyoruz, gücümüzü de biliyoruz. Trakya Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve yüzü. Gelişmiş karayolları ağıyla limanları ve havaalanıyla lojistik anlamda stratejik bir konuma sahip. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel ve doğal varlıklarıyla 3 denize komşu olan önemli bir turizm bölgesi. Türkiye’de yapılabilen 17 farklı turizm çeşidinin 10 tanesi Trakya’mızda yapılabiliyor. Tarım, hayvancılık ve sanayide önemli bir üretim merkeziyiz. Trakya Bölgesi doğalgaz, petrol ve kömür anlamında önemli bir potansiyel barındırıyor. Bunlar bizim gücümüz. Ama çevre sorunları başta olmak üzere zorluklarımız, sorunlarımız ve zayıf yanlarımız da var. Ergene havzasındaki kirlilik, su kısıtlılığı, hızlı ve yoğun göç, plansız kentleşme, bereketli tarım topraklarımızın maalesef tarım dışında kullanılması, bölgemizin deprem başta olmak üzere afet kuşağında yer alması ve maalesef bunu her ortamda dile getiriyorum; bölgemizdeki kamusal yatırımların yetersizliği, azlığı gibi dezavantajlarımız var. Bölgemiz maalesef ne ödediği verginin, ne aldığı göçün, ne ülke ekonomisine kattığı değerin karşılığını kamu yatırımı olarak alabilen bir bölge değil. Bu noktada Trakya’mızın sorunları elbette çok ama bölgemizin sorunlarının hiçbiri çözülemez sorunlar değil. Biz burada göstereceğimiz ortak irade, ortak dayanışma ve ortak projelerle bu sesimizi ortaklaştırıp parti ayrımına düşmeden, siyaset gündeminin peşine takılmadan inşallah bölgemiz için, hemşehrilerimiz için en iyi ve en kaliteli hizmeti, daha nitelikli, daha erişilebilir, daha hızlı, daha etkin sağlayabilmek için bu birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Trakya’mız daha fazla hizmeti hak ediyor. Trakya Belediyeler Birliği olarak bizler, herkesle istişare ederek, herkesin önerilerini, eleştirilerini dinleyerek, tüm paydaşlarla güçlü bir koordinasyon sağlayarak ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmüş, krizlere afetlere daha dayanıklı, havası ve suyuyla sorunsuz, üreten, istihdam yaratan, yenilikçi, akılcı, sosyal adaleti sağlayan, yoksulluğu yenen, nefes alan, yeşil, kültür ve sanatı geliştiren, Trakya kültür envanterini, turizm rotasını oluşturan, mutlu bir Trakya için çalışacağız. Gücümüzü de aklımızı da bu dönem birleştireceğiz. Trakya’mızı geleceğe taşıyacağız. Bunu anca el ele vererek güç birliğiyle sağlayabiliriz. Ben bu dönemin verimli, faydalı, nitelikli çalışmalarla ortak projelere imza attığımız, Trakya’mızın neşesine neşe, gücüne güç kattığımız bir 5 yıl olmasını diliyorum. Tarım ve hayvancılıkta bir lider, turizmde sanayide ülke çapında adından söz ettiren bir Trakya için başlıyoruz diyorum. Bismillah diyerek başlayalım. Öyleyse dayanışma ve iş birliğinin rakamlara yansıdığı ve değiştirdiği bir Trakya için eş güdüm içerisinde çalışmalarımızı hızlandırma ve somut pratiklere dökme zamanıdır diyorum. Öyleyse Trakya’daki yerel yönetim pratiklerini deneyimlerimizle taçlandırma zamanıdır. Yolumuz açık, birliğimiz daim olsun. Ben tüm birlik üyelerimizi bu inançla ve saygıyla selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”       


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: CANDAN YÜCEER ARTIK TRAKYA’ BAŞKANI

TUNCA NEHRİ’NDE KURAKLIK ALARMI: BÖLGE ÜRETİCİSİ ENDİŞELİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEFFAFLIK ADIMI: İHALELER ARTIK CANLI YAYINLANACAK

EDİRNE’DE 5 BİN 950 KÖK KENEVİR YAKALANDI

İSTANBUL’DAN KAPAKLI’YA UYUŞTURUCU GETİREN ŞAHISLAR YAKALANDI

ERGENE VE ÇERKEZKÖY'DE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINDA DEĞİŞİM