BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİLERE FİDE DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİLERE FİDE DESTEĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerinde fide dağıtımı yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerinde üreticilere domates ve kapya biber fidesi dağıtımı yaptı. 

Tekirdağ’da sebze yetiştiricilerinin en önemli ihtiyaçlarından biri; kaliteli, piyasada talep gören ve ilimiz şartlarına uygun fide teminidir. Bu konudaki ihtiyacı karşılamaya yönelik projeler geliştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından fide dağıtımı yapılıyor. İhtiyaca yönelik ilk olarak 2022 yılında 125 bin 710 adet domates fidesi, 66 bin 900 adet lahana fidesi, 40 bin 50 adet marul fidesi ve 18 bin 125 adet brokoli fidesi, 2023 yılında ise 278 bin adet domates fidesi dağıtımı yapılarak Tekirdağ’da sebze üretiminin artırılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Tekirdağ’da sebze üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan taze sebze arzının sağlanması amacıyla Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Çorlu, Çerkezköy, Muratlı ve Süleymanpaşa Ziraat Odaları ile protokol yapılarak proje uygulamaya konuldu.

Süleymanpaşa ve Çorlu ilçesindeki fide dağıtım törenlerinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Yüksel Özdal, sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi ile ilgili teknik bilgileri paylaşırken, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da projenin hayırlı olmasını dilediler ve üreticilere verdiği destekten dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Yüceer’e teşekkür ettiler. 

BAŞKAN YÜCEER: “HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli proje çalışmalarına imza attıklarını belirterek, “İlimizde ağırlıklı yetiştiricilik kolları arasında olan tarla bitkisi üretimi ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sebze yetiştiriciliği konusunda da son yıllarda gelişmeler gözlenmektedir. Çiftçilerimizin en önemli ihtiyacı, kaliteli, piyasada talep gören ve ilimiz şartlarına uygun fide teminidir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere projemizi başlattık ve üreticilerimize destek olmak için harekete geçtik. Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Çorlu, Çerkezköy, Saray, Süleymanpaşa Ziraat Odaları ile protokol yapılarak proje uygulamaya koyuldu. Dağıtımı yapılan fidelerden ortama olarak sofralık domatesten 522 ton, salçalık domatesten 234 ton ve kapya biberden 116 ton verim alınacak. Böylece üreticilere ciddi bir girdi sağlamış olacağız. Her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.

Proje kapsamında yüzde 70’i Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen toplam 304 bin 500 adet fide 430 kişiye 115 bin 920 adet kapya biber fidesi, 130 bin 200 adet sofralık domates fidesi ve 58 bin 380 adet salçalık domates fidesi dağıtımı yapılacak. 


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI