BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yük taşıma kapasiteleri yetersiz olan köprü ve menfezleri yeniliyor.

Geniş hizmet yelpazesi ve sürdürülebilir yenilikçi projeleri ile kentimizi geleceğe taşıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde trafik yoğunluğuna uygun olmayan ve yük taşıma kapasiteleri yetersiz olan köprü ve menfezleri yenilemek için harekete geçti.

Köprü ve menfez yenileme çalışmaları kapsamında ilk etapta Ormanlı Mahallesi sınırları içerisinde; Tatarlı-Sağlamtaş Yolu üzerinde ve Beyoğlu-Ormanlı yolu üzerinde bulunan 1 adet menfez ve 1 adet köprü ile Çimendere Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1 adet menfez yenilenecek. Tatarlı-Sağlamtaş Yolu üzerinde 5,60 X 3,00 metre açıklığında, 12 metre genişliğinde, Beyoğlu-Ormanlı Yolu üzerinde 14,00 x 5,00 metre açıklığında 11 metre genişliğinde ve Çimendere mahallesinde 2,50 X 2,00 metre açıklığında 12 metre genişliğinde menfez imalatları yapılacak. Bu köprü ve menfezlerin yapısal sistemlerinin güncel şartnamelerdeki deprem yükleri ve düşey yükleri taşıma kapasiteleri bakımından yetersiz olmaları, mevcut trafik yoğunluğuna uygun olmamaları nedeniyle, gerek trafik akışını rahatlatmak, gerekse güncel şartnamelerdeki deprem yüklerine uygun olarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla resmi onayları ile birlikte projelendirilip, metraj ve keşif işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalar başladı.

BAŞKAN YÜCEER: “KÖPRÜ VE MENFEZLER GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA UYGUN OLARAK YENİLENECEK”

İl genelinde trafik yoğunluğuna uygun olmayan ve yük taşıma kapasiteleri yetersiz olan köprü ve menfezleri yenilemek için harekete geçtiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Güncel şartnamelerdeki deprem yüklerine uygun olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla yetersiz durumda bulunan köprü ve menfezler için proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yenileme çalışmalarına başladık. Yenilenecek olan köprü ve menfezlerin şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI