BAŞKAN HASAN KARACA: ÇERKEZKÖY HALKI KIZILAY’A GÜVENSİN

BAŞKAN HASAN KARACA: ÇERKEZKÖY HALKI KIZILAY’A GÜVENSİN

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca Trakya Flaş Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca Trakya Flaş Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Çerkezköy’den Kızılay bünyesinde deprem bölgesine ve ilçeye gelen afetzedelere yapılan ayni ve nakdi yardımlar hakkında bilgi veren Başkan Karaca, Çerkezköy halkının Kızılay’a güvenmesi ve destek olması gerektiğini ifade etti. Depremin ilk gününden itibaren aktif bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Başkan Karaca, ilçeye gelen 150 afetzedeye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca Trakya Flaş Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Çerkezköy'den deprem bölgesine ilk aşamada Çerkezköy Kızılay olarak 27 bin TL nakdi yardım gönderildiğini ifade eden Başkan Karaca, bölgede giden Kadın Kolları ile birlikte kurtarma ve sağlık çalışmalarında aktif rol aldıklarının altını çizdi. Çerkezköy'deki Kızılay faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Karaca konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

VARDİYALI ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

“Yurtdışından Tekirdağ ve Çerkezköy’de bulunan Kızılay şubelerimize yardımlar ile deprem bölgesine yardımlar da bulunduk. İlk aşamada Çerkezköy Kızılay olarak 27 bin TL nakdi yardım gönderdik. Kadın kollarımız depremin 5. günü deprem bölgesine giderek kurtarma ve sağlık çalışmalarında aktif rol oynadı. Sonraki haftalarda 10 kişi daha gönderdik. Hala vardiyalı şekilde yardım çalışmalarımız devam ediyor.

400 KİLOYA YAKIN KAVURMA DAĞITILDI

Genel Merkezimiz ile koordineli bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bir hayırsever 400 kiloya yakın kavurma gönderdi. Onların dağıtımlarını deprem bölgesinden ilçemize gelen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttık. Yine bölgemizden hayırsever bir çorap fabrikası 40 bine yakın ayni yardım ulaştırdı. Onların dağıtımını da sağlıyoruz. Bizim elimizde olan sıfır giyim yardımlarını da yapmaya devam ediyoruz. Ramazan ayında gelen erzaklar olacak onları da vatandaşlarımız ile buluşturacağız.

500 KİŞİYE KADAR NAKDİ YARDIM YAPACAĞIZ

Gıda yardımı olarak 150 depremzede vatandaşımıza el uzattık. Marketlerden alışveriş yapabilecekleri yardım kartlarını yine depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Avrupa’dan 3 TIR giyim yardımı geldi. O yardımları da Kızılay olarak teslim aldık ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 500 kişiye kadar nakdi yardım çalışmalarımızı da başlatıyoruz. Kızılay olarak 60’tan fazla üyemiz var. Şimdi Genç Kızılay yönetimini de kuruyoruz. Amacımız daha iyi hizmet edebilmek. 

ŞOV YAPMIYORUZ, HİZMET GÖTÜRÜYORUZ

Çerkezköy’deki vatandaşlarımız ve iş insanları Kızılay’a güvensinler. Biz elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Biz şov yapmıyoruz, hizmet götürüyoruz. Kızılay’a iftira atıyorlar. Kızılay kan parası alıyor diyorlar. Bunlar yalandan ibaret. Bir tane örnek göstersinler. Çadır satıyor diyorlar. Şimdi ben onlara şöyle bir örnek veriyorum. Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek açıyor. Oradaki ekmekleri bedava verme şansı var mı? Bunun hammaddesi var, işçi maliyeti var. Kızılay’ın iştiraki olan bir şirket çadır üretiyor. Bunu bedava verme şansı yoktur. Biz çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. İşimiz ne kadar zor olursa olsun, bir altından kalkarız. Vatandaşlarımıza hizmet götürmeyi sürdüreceğiz.”

Başkan Hasan Karaca’nın yanında bulunan Kan Bağışçısı Kazanım ve Eğitim Uzmanı, Gökhan Çalışkan’da Kızılay emektarlarının hizmetleriniz aralıksız sürdürdüğünü ve sahada en ön saflarda görev almaya devam edeceğini belirtti.              


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI

KADIN HASTALIKLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ