BAŞKAN DEMİRCİ UYARDI: ÇERKEZKÖY YENİ BİR SANAYİ BÖLGESİNİ KALDIRMAZ

BAŞKAN DEMİRCİ UYARDI: ÇERKEZKÖY YENİ BİR SANAYİ BÖLGESİNİ KALDIRMAZ

Sanayi Alanları Yaptırma Derneği Başkanı Servet Demirci, Türkiye’nin yüzölçümü olarak en küçük ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün özellikle demografik açıdan yeni bir sanayi bölgesini kaldırmayacağını söyledi.

Resmi Gazete’de 8 Aralık tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi göre; Çerkezköy ve Kapaklı Sınırlarında bulunan 190.7 hektarlık alan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Yeni fabrikaların kurulacağı alana, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin taşınması bekleniyor. Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Yaptırma Derneği Başkanı Servet Demirci, Türkiye’nin yüzölçümü olarak en küçük ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün özellikle demografik açıdan yeni bir sanayi bölgesini kaldırmayacağını vurguladı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) bitişiğine kurulacak 1 milyon 600 bin metrekare olan bu alanın 2 milyon metrekareye kadar çıkabileceğini ifade eden Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Yaptırma Derneği Başkanı Servet Demirci, açılacak olan bu alanın ÇOSB’nin kendi bünyesine katılmasını, genişlemek isteyen fabrikalar açısından daha doğru olacağını söyledi. Dernek yönetiminin bu konuda fikirlerini aktaran Demirci, Çerkezköy’ün yüzölçümünün Türkiye’nin en küçük alanlarından biri olması nedeniyle bir metrekare alanın dahi israf edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çerkezköy halkı için, yeni oluşacak sanayi bölgesinin, yaşanacak kalabalık açısından faydalı olmayacağını ve ÇOSB bünyesinde faaliyet gösteren fabrikaların açılacak alana daha fazla ihtiyaç duyduğunu dile getiren Demirci şunları kaydetti:  

ÇOSB’DE DOLULUK YÜZDE 100 

“ÇOSB’nin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu görüyoruz. Burada faaliyet gösteren firmaların büyümeye ihtiyacı var. Açılacak alana Çerkezköylü sanayi firmalarının ihtiyacı vardı. 600 adet kadar fabrikanın Çerkezköy’e geleceğini tahmin ediyoruz. Burada istihdam edilen insanları biz nerede barındıracağız? Çerkezköy bu yükü ne kadar kaldırabilir? Bildiğimiz kadarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop hocamız bölgede yeraltı suları ile ilgili fizibilite çalışmaları gerçekleştirdi. En büyük ihtiyacın su olduğunu görüyoruz.  

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’UN PROJESİ 

TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un bir projesi var. Meriç Nehri’nden kanallar ile bölgemize su getirilmesi hakkında. Bu projenin kesinlikle gerçekleşmesi gerekiyor. Bölgemiz su tüketen işletmelere müsait değil. Artık kurulmasına da izin verilmiyor. Ülkemiz su fakiri bir ülke. Yeraltı suları 30 yıl önce 150 metreden çekerken, şu an 350 metreden çekiyoruz. Bu ciddi bir problem. 

İMAR PLANLAMASINA İHTİYAÇ VAR 

Yerel yöneticilerimizin, bölgeyle ilgili imar planları noktasında ciddi bir planlamaya ihtiyaç var. Global olarak düşüncem şu, Japonya’da sanayi alanları kırsal bölgelere daha çok kuruluyor. Ben devletimizin yapacağı planlamalarda sanayi alanlarının batıya doğru değil de doğuya doğru genişlemesi gerekiyor.” 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

ÇERKEZKÖY TSO İLE BULTİŞ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI