BAŞKAN ÇETİN’DEN 12 MART MESAJI

BAŞKAN ÇETİN’DEN 12 MART MESAJI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Çetin mesajında, “İnanç ve ümit telkiniyle başlayan şükür ve hak idrakiyle sona eren, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin mesaj yayımladı. Başkan Çetin mesajında şu ifadeleri kullandı:

Milletimizin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız, Milli Mücadelemizin varlık yokluk savaşı hikayesini içinde taşır. Dininin ve milliyetinin ruhunu, karakterinin esası haline getiren mücadele adamı, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele yıllarının en zor günlerinde, ordumuz ve bütün milletimizin ihtiyaç duyduğu kendine güven, milli heyecan, şevk ve imanı İstiklal Marşımızda dizelere dökmüştür. İşte bu yüzdendir ki her duyduğumuzda İstiklal Marşımız; varlığımızı, inancımızı, birliğimizi hatırlatarak içimizde bir coşku, vatan toprağının her karışı için mücadele eden, bizlere bu ülkeyi emanet edenlere yüreğimizde büyük bir minnettarlık hissi uyandırır.
Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dizelerine ‘Korkma’ diye başlayarak cesaret ve inanç aşılayan, bu milletin kahramanlığını tarihe not düşerek ölümsüzleştiren vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşında vatan için mücadele eden tüm ecdadımızı rahmetle anıyorum. İnanç ve ümit telkiniyle başlayan şükür ve hak idrakiyle sona eren, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun.”


Haber Kaynak : Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: BAŞKAN ÇETİN’ MESAJI