BAĞIMLILIKLARDAN KURTULANLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR

BAĞIMLILIKLARDAN KURTULANLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Bağımlılıktan kurtulanlar profesyonel ekipler nezaretinden yeniden meslek sahibi olabiliyor.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi Tekirdağ’da bağımlılıktan kurtulan bireyleri topluma yeniden kazandırmak amacıyla hizmet sunuyor. Bağımlılıktan kurtulanlar profesyonel ekipler nezaretinden yeniden meslek sahibi olabiliyor. 

Tekirdağ’da Süleymanpaşa ve Çorlu’da hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), bağımlılıkla mücadeleye devam ediyor. Her iki merkezde de 2 klinik psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 halkla ilişkiler uzmanı, 1 güvenlik görevlisi ve 1 destek personeli görev alıyor. YEDAM, danışanlarına hem psikolojik hem de mesleki destek sağlayarak onları hayata kazandırmaya çalışıyor. 
YEDAM’DA GİZLİLİK ESASLI ÜCRETSİZ HİZMET 
YEŞİLAY Tekirdağ İl Başkanı Zafer Soykırlı, sundukları hizmetin tamamen ücretsiz olduğunu ve danışanların bilgilerinin Yeşilay Genel Merkezi’nde saklı kalacağını vurguladı. Soykrılı, "Danışanların bilgileri kesinlikle genel merkezimizde saklı kalıyor ve kimseyle hiçbir şekilde paylaşılmıyor. Türkiye’nin her yerinden ve Kuzey Kıbrıs’tan 115 numarasını arayarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz," dedi. 
Tedavi Süreci ve İlk Adımlar 
Soykrılı, bağımlılıkla mücadeleye karar veren danışanların merkezde karşılanma sürecini şöyle anlattı: "Danışanımız ilk defa merkezimize geldiğinde, güler yüzlü halkla ilişkiler uzmanlarımız onları karşılıyor. İlk olarak danışanlarımız, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVK) kapsamında gerekli sözleşmeleri imzalıyor. Ardından, klinik psikologlarımızla görüşme sağlanıyor ve bağımlılık yapıcı maddeye olan duyarlılık değerlendirilip çalışmalar başlıyor." 
SOSYAL DESTEK VE İŞ İMKANI 
Bağımlılıktan kurtulma sürecinde ekonomik desteğe ihtiyaç duyan bireyler için YEDAM, İŞKUR ile ortak çalışmalara imza atıyor. Soykrılı, bağımlılıktan temiz kalma sürecinin ardından, danışanların İŞKUR’un iş danışmanlarıyla görüşerek işe yerleştirilme imkanı bulduğunu belirtti. "Danışanlarımız arasında işe yerleştirilen birçok kişi var. Sosyal hizmet uzmanlarımızın nezaretinde el sanatları atölyesinde de vakit geçiriyorlar. Bu süreç, onların sosyalleşmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor" diye ekledi. 
YEDAM, 12 yaş ve üzeri herkese hizmet verirken, bağımlılıktan kurtulmaya çalışan bireylere meslek edinme sürecinde destek olmaya devam ediyor. 
 


Haber Kaynak : İha

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 3 ARALIK MESAJI

ÇORLU’DA KORKU DOLU ANLAR: ALEVLER METRELERCE YÜKSELDİ

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR İÇİN ANLAMLI İŞBİRLİĞİ

TEKİRDAĞ’DA METRUK BİNALARIN YIKIMINA BAŞLADI

SILA BEBEĞİN DAVASININ TARİHİ BELLİ OLDU