ADEM İÇLİ ANLATTI: ÇERKEZKÖY'DE İMAR PLANLARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

ADEM İÇLİ ANLATTI: ÇERKEZKÖY

Çerkezköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli, Trakya Flaş Haber’e deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta gördüklerini anlattı.

Çerkezköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli, deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta yaşadıklarını Trakya Flaş Haber’e anlattı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine depremin 9. Günü Mikail Çelik, Ömer Güner ve Habip Çelik ile birlikte gittiklerini söyleyen İçli, yaşananları tarifi mümkün olmayan bir acı olarak niteledi.  

Çerkezköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli, Trakya Flaş Haber’e deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta gördüklerini anlattı. Meclis Üyesi İçli, konteyner ve çadır kentlerin bölgede hızlı bir şekilde kurulduğunu dile getirirken, devletin tüm imkanlarıyla sahada mücadele ettiğini söyledi. Meclis Üyesi Adem İçli, Kahramanmaraş merkezli yaşanan afet öncesi gerçekleşen son meclis toplantısında, deprem ile alakalı kurulan ancak işlevsiz olan komisyonun durumunu Belediye Başkan Vekili ve ilgili Komisyon Başkanı Gökay Keleşoğlu’na sormuştu. İçli, Kurulan komisyonunda acilen işlevli hale getirilerek Çerkezköy’de teknik elemanlar ile birlikte olası bir felakete hazırlanılması gerektiğini ifade etti. 

HATALI YAPILAŞMA VE İMAR PLANLAMASI

Türkiye’nin lojistik üssü olan İstanbul ve Ankara’da havalimanlarının deprem olduğu gece hava şartları nedeniyle faaliyet gösteremediğini söyleyen Adem İçli, devletin zor şartlarda tüm şefkatiyle bölgede çalıştığını ifade etti. Adem İçli, yaşanan acı felaketin hatalı yapılaşma ve imar planlaması noktasında bundan sonraki süreçler için önemli bir ders olduğunun altını çizdi.  

ZAMAN KAYBETMEDEN ÖNLEM ALMAMIZ GEREKİYOR

Bölgede 4 gün kalan Adem İçli, “Her ne kadar kağıt üstünde yönetmelikler başarılı olursa olsun, sahada bunlar uygulanmaz ise işlevsiz hale gelir. Çerkezköy’de çok eski yapılar var. Dışarıdan çatlakları olan binalarımız var. Bunların acilen tespit edilmesi lazım. Yerel yönetimlerin taviz vermeden görevini yapması lazım. Komisyonlarımızı kurup zaman kaybetmeden gerekli önlemleri almamız gerekiyor” dedi. 

KURU GIDA VE YAKACAK ODUN

Çerkezköy İstasyon Mahallesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen İçli, “Belediyemizin, bölgemizin mimarları ve mühendisleri sahaya inerek tekrardan imar planlarını gözden geçirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Meclis Üyesi İçli bölgenin ihtiyaçları hakkında da saptamalarda bulunarak, afet bölgelerine kuru gıda ve yakacak odunun aralıksız olarak sevkinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak sözlerini bitirdi. 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

MİLLETVEKİLİ AVŞAR'DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU''NA SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR DEPREM BÖLGESİNİ SORDU

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI DELEGE SEÇİMİ YAPTI

ÇERKEZKÖY’DE AK PARTİ DELEGE SEÇİMİ YAPACAK

CHP'Lİ ÜN: BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İTHALATA RAĞMEN DÜŞÜYOR