Tarih: 25.02.2021 14:22

TÜPGAZ SATIŞ BAYİLERİ İLE HURDACILARA DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

 Tekirdağ Valiliği tarafından oluşturulan El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile Mücadele Komisyonu tarafından Malkara?da LPG tüp satışı yapılan bayilere ve hurdacılara denetim yapıldı.

Yapılan denetlemelerde; El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile Mücadele Komisyonu tarafından LPG tüp satışı yapan firma ve hurdacılara, Tekirdağ Valiliğinin 16/07/2018 tarihli ve 1898 sayılı yazısı ile Kaymakamlıklar ve Belediyelerde 1 ay süre ile askıya çıkarılan ?5442 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 9-Ç Maddesine Dayanılarak Hazırlanan Valilik Kararı? ile İlimizde LPG tüp  satışı yapan LPG tüp bayilerinin ? TS 1446 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) - Depolama? standardının getirdiği kurallara uyulmasını zorunlu hale getirildiği ve kontrol listesine uymayan firmalara idari yaptırım uygulandığı bildirildi.

Ayrıca Malkara?da LPG tüp satışı yapan LPG tüp bayilerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`ndan ?Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge? (11/06/2019 Tarihli ve 44011 sayılı Bakanlık Makam oluru ile Yürürlüğe Giren Yönerge) gereği firmaların anılan Bakanlıktan Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB) alması zorunlu hale getirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —