664. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ AĞA KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

664. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ AĞA KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağa Karşılama Töreni düzenlendi

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağa Karşılama Töreni, Edirne’de coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. 2024 yılı Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü, dualar ve mehteran eşliğinde karşılandı. 

Selimiye Camii önünde düzenlenen tören, yaklaşık bir saatlik gecikmeyle başladı. Törende, 2024 yılı Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü Edirne’de resmen karşılandı. Mehteran eşliğinde gerçekleşen karşılama törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 
"AĞALIK KURUMU TÜRKİYE’NİN ORTAK DEĞERİDİR" 
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, törende yaptığı konuşmada ağalık kurumunun yalnızca Edirne’ye değil, tüm Türkiye’ye yayılan kültürel bir değer olduğunu söyledi. Türkiş, "Kırkpınar ile hayat bulan ağalık kurumu, Anadolu’nun dört bir yanında ve Türk dünyasında hissedilen güçlü bir gelenektir. Bu kültür sadece güreşi değil, toplumsal dayanışmayı da temsil eder" dedi. 
"KIRKPINAR, KAŞIKÇI ELMASI’NDAN DAHA KIYMETLİDİR" 
2024 yılı Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü ise konuşmasında, "664 yıllık bu kadim geleneğin parçası olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. Göreve geldiğimizde herkesin fikrine kulak verdik, ahilik geleneğini yaşatmaya çalıştık. Kırkpınar bizim için sadece bir spor değil, kardeşliğin ve birlikteliğin en güzel örneğidir. Bu kardeşlik hukuku içerisinde bir Kırkpınar geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. 
TÖREN ÇELENK SUNUMU VE DUALARLA SONA ERDİ 
Karşılama töreninin ardından heyet, Edirne Belediyesi’ni ziyaret ederek burada kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra oluşturulan kortej, Edirne Valisi Yunus Sezer’in de katılımıyla Atatürk Anıtı’na yürüdü. Burada 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri çelengi protokol üyeleri tarafından sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sona erdi. 
Program kapsamında son olarak, Kırkpınar’ın efsane pehlivanlarından Adalı Halil ve Kel Aliço’nun kabirlerinin bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı ziyaret edilerek dualar okundu, kabirlere çiçek bırakıldı. 
 


Haber Kaynak : İha


Yorum Yazın

7’NCİ KATTAN DÜŞEN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

VALİ SEZER’DEN MERİÇ NEHRİ’NDE SU TUTULUYOR İDDİALARINA CEVAP: BİR DAMLA SUYU TUTMA İHTİMALİMİZ YOK

GURBETÇİLERİN BİNLERCE KİLOMETRELİK SILA YOLCULUĞU KAPIKULE’DE SON BULUYOR

GURBETÇİLER KAPIKULE’DEN ANA VATANA AKIN EDİYOR

GELİN ARABASI TRAKTÖR OLDU: KONVOYA 50 TRAKTÖR KATILDI