Gülşah GÜLKAN

Tarih: 12.09.2024 23:48

YENİ FİLMLER VAR

Facebook Twitter Linked-in

Yeni bir haftadan herkese merhaba. Bu hafta da hem kendim hem de sizin için yeni yapımlar izledim ve naçizane yorumlarımı buradan paylaşıyorum.

Bu arada geçtiğimiz günlerde 4. sezonun ilk kısmı yayınlanan Emily in Paris yine 4. sezonun ikinci kısmıyla Netflix’te, meraklısına duyurulur.

Onun dışında hafta sonu iş dolayısıyla çok sevdiğim bir yere gidip sezonu kapatacağım. Otelle ve etkinlikle ilgili detayları da yine sizinle buradan tavsiye niteliğinde paylamış olurum mutlaka. Şimdiden herkese iyi haftalar.

GERÇEK HAYATTAN BİR KESİT: FARUK

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen; Hayatboyu, Köprüdekiler, Ansızın ve Karanlık Şehir filmleriyle son zamanlarda başarılarıyla dikkat çeken genç yönetmen Aslı Özge, Faruk filmiyle yine adından söz ettirmeyi başarıyor.

2024 Berlin FIPRESCI Ödülü Panorama alan Faruk filminde, Faruk karakterini Aslı Özge’nin kendi babası oynuyor. Gerçek mekanlarda çekilen, gerçek karakterler ve olaylara dayanan film, sadece kentsel dönüşüm ve nezihleştirmenin etkilerini değil, bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da gözler önüne seriyor.

Mubi’de şimdilerde gösterime giren bu ödüllü filmi geçtiğimiz günlerde izledim ve inanılmaz samimi buldum. Faruk Özge, Derya Erkenci, Nurdan Çakmak, Fikret Özge, Gönül Gezer, Alibey Güner, Semih Arslanoğlu ve Begüm Güzeldoğu’yu bir araya getiren Faruk filmini ilk fırsatta izlemenizi mutlaka öneririm.

 

PERA PALAS’TA MACERA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

İlk sezonu 2 yıl önce yayınlanan ve yayınlandığı dönemde oldukça beğeni toplayan Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi 2. sezonuyla Netflix’te yayınlanmaya başladı. Hazal Kaya ve Selahattin Paşalı’yı bir araya getiren dizide, Pera Palas Oteli’nin tarihini araştırmakla görevlendirilen gazeteci Esra, gizemli bir şekilde 1919 yılına gidiyor ve tesadüfen korkunç bir plandan haberdar oluyor. Ancak Esra bu sırada Halit adındaki gizemli bir adamla tanışıyor ve aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlıyor. İkiliye, başarılı oyuncu Tansu Biçer’in Ahmet rolüyle eşlik ettiği dizi, kurgusu ve devamında yaşanan olaylarla oldukça sürükleyici.

Bu arada lafı geçmişken Selahattin Paşalı genç jenerasyonda benim izlemekten en çok keyif aldığım oyuncuların başında geliyor. Özellikle Kurak Günler filmindeki performansı beni oldukça derinden etkilemişti. Eğer izlemediyseniz ilk fırsatta zaman yaratarak mutlaka Kurak Günler’i izlemelisiniz.

 

OYUNDA KAL: EĞLENCE ARENASI FİLMİ HEYECAN DOLU

Büyük ödülü kazanarak hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen 12 genç, ailelerinden uzakta çeşitli engellerle dolu parkurlarda kıyasıya rekabet edecekleri bir yarışma programına katılıyor.

Yaz tatilinin habercisi karne haftasında çocukların tatil planlarında büyük bir değişiklik oluyor. Çocuklar, yazın tadını sadece tatil yaparak değil, yarışarak da çıkarıyorlar. Fenomenlerin hazırladığı heyecan dolu elemeleri geçen 6 gönüllü ve 6 fenomen, Eğlence Arenası'nda Sihirli Değnek ödülü için karşı karşıya geliyor.

Tek bir amacı olan oyunda kalmak için bir araya gelen yarışmacılar, birbirinden heyecanlı spor, zeka ve strateji oyunlarında bireysel mücadele kadar takım ruhunun da önemini anlıyor. Yeni ve sağlam arkadaşlıkların temellerinin atıldığı, kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği, kazanmanın yanı sıra kaybetmenin de değerli olduğu anlaşılan eğlenceli ve çekişmeli bir serüven geliyor.

Oyunda Kal: Eğlence Arenası filmi 14:00 ve 16:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da minik izleyicilerini bekliyor.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —