Gülşah GÜLKAN


YAZIN SON HAFTASI

ŞEHİR AJANDASI


Yazın son haftasından herkese merhaba. Tatil koşturmacaları yerini okula dönüş telaşlarına bırakadursun şehir de yavaş yavaş günlük rutinlerine ve etkinlik takvimine dönmeye başladı. 

Fakat 30 Ağustos tatilini de fırsat bilerek yazın son demlerinin tadını çıkarmak için son 3 günlük bir kaçış hakkımız olduğunu hatırlatmak isterim. Biz de bu 3 günü fırsat bilerek civarda kısa bir tatil planladık, sonrasında yaz bizim için de tam anlamıyla son bulacak ve koşuşturmalarımıza devam edeceğiz.

Bu yazı da öyle ya da böyle güzel anılarla geride bıraktık ve önümüzdeki yaz için yeni planlarımızı konuşmaya başladık bile. Ve son olarak çok sevdiğim Teneke grubunun şarkısında da dediği gibi seneye de ‘’yine yazı bekleriz…’’

EMILY IN PARIS YİNE KALBİMİZİ ÇALDI

4. sezonun ilk kısmıyla geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlanan Emily in Paris dizisinin deyim yerindeyse tadı yine damağımızda kaldı. 5 bölüm olarak yayınlanan dizinin ikinci kısmı 12 Eylül’de geri dönecek fakat 5 bölümden oluşan ilk kısım öyle bir yerde bitti ki resmen kalan bölümleri iple çekiyoruz. 

Amerika’daki hayatından vazgeçerek Paris’in en büyük ve en önemli ajanslarından birinde çalışmaya başlayarak yeni yaşamını burada inşa eden Emily’nin başına gelenleri romantik komedi tadında anlatan Emily in Paris’i gerçek hayattan sıyrılmak isteyen flanör ruhlu herkese seve seve tavsiye ederim.

İSTANBUL HATIRASI: KÖPRÜYÜ GEÇMEK

Son dönemde Fatih Akın’ın baş yapıtı olan İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filminin Mubi’de yayınlanmaya başladığını mutlaka duymuşsunuzdur. Üzülerek itiraf ediyorum ki ünlü yönetmenin bu filmini maalesef izleyememiştim. Fırsat bu fırsat deyip filmi açtım ve tam bir İstanbul şöleni yaşadım desem yeridir.

Kültürel geçişlerin ve müzik kültürünün dönemin en ünlü isimlerinin ağzından anlatıldığı; röportaj tadında ve bir o kadar doğal olan filmde Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ceza ve Duman gibi müzik dünyasının önemli isimleri de yer alıyor.

Kaliteli bir 1,5 saat geçirmek isterseniz demleyin çayınızı ya da kahvenizi açın Mubi’yi ve İstanbul Hatırası: Köprüyü Keşfetmek filmiyle İstanbul’un o hala çözülemeyen gizemine kapılın.

 

TİLKİ VE TAVŞAN: ORMAN MACERASI MİNİKLER İÇİN VİZYONDA 

Kunduz, iki farenin de yardımıyla nehrin akışını engeller, su yükselir ve çok geçmeden dev bir göl oluşur. Kunduz kendisiyle çok gurur duysa da onun başarısına hayran kalacak kimse olmaması onu hayal kırıklığına uğratır. Ormanın başka bir yerinde Tilki ve Tavşan'ın düzenlediği partiden dönen Baykuş, su akıntısını keşfettiğinde korkuya kapılarak ormana kaçar. Ertesi gün Baykuş’un kaybolduğunu fark eden Tilki ve Tavşan, arkadaşlarıyla birlikte onu bulmak için yola koyulurlar. Onlar Baykuş'u aramaya devam ederken su yükselmeye devam eder ve büyük bir tehdit oluşturur. Grup bir yandan Baykuş’u ararken bir yandan da ormanı tehlikeden kurtarmaya çalışır.

Tilki ve Tavşan: Orman Macerası filmi 11:30, 13:30, 15:30 ve 20:30 seanslarıyla Çerkezköy Center Sinema’da sevimli izleyicilerini bekliyor.

Biz hafta sonu oğlumla beraber filmi izledik ve Ediz çok beğendi. Dolayısıyla mutlaka tavsiye ederiz.