Gülşah GÜLKAN


YAZ GELDİ…

ŞEHİR AJANDASI


Nihayet tüm yıl beklediğimiz yaz mevsimi geldi, artık sıcak havalardan dolayı hepimiz açık havaya ya da denize veya havuza kaçmak istiyoruz. Hatta yaz tatili planları bile çoktan yapılmıştır eminim. 

Biz bu yıl ailecek Fethiye-Ölüdeniz taraflarında olacağız. Geçtiğimiz yıl yine ailecek Datça’ya gitmiştik ve Ediz de Datça’yı çok sevmişti. Biz eşimle daha önce Ege-Akdeniz lokasyonlarının neredeyse tamamını birkaç kez görebilme fırsatı yakaladık ama oğlumuzla buraları yeniden keşfetmenin tadı bambaşka.

Bu arada uzun zamandır izleme listemde olan ama sonunda fırsat bulup yakınlarda izleyebildiğim Kızıl Gökyüzü filmi şimdi Mubi’de gösterimde, meraklısına önerilir.

MADAM’IN UNUTTUKLARI ASLINDA HEPİMİZDEN BİR PARÇA

İletişimci olduğum ve bir ajansa bağlı olarak çalıştığım için işim gereği etkinlik ve kültür-sanat aktivitelerine ilgim bir yana dursun bütün hayatım bu şekilde geçiyor desem yanlış olmaz sanırım. Yine işimle alakalı olarak bir açılış için geçtiğimiz haftalarda Bodrum’daydım ve gerçekleştirdiğimiz etkinlik ekibinde İlayda isimli bir sosyal medya uzmanıyla tanıştım. Sohbet ederken aramızdaki iletişim oldukça iyi bir hal aldı ve ilerleyen saatlerde bana kendisinin bir yazar olduğunu söyledi. Tabii ki sıkı bir kitap okuyucusu olarak hemen bu konu ilgimi çekti ve eve döner dönmez İlayda’nın kitabı Madam’ın Unuttukları’nı aldım. Tam da İlayda gibi samimi, hayatın içinden ve bizden kısa öykülerden oluşan kitap beni daha ilk sayfadan sardı ve sarmaladı.

İlayda Özcan’ın kaleminden çıkan Madam’ın Unuttuklarını kitapçılarda ve online platformlarda bulabilirsiniz, okuduğunuzda çok şey kazanacaksınız.

CİVİL WAR: BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ 

Bu yılın en merak edilen yapımlarından biri hiç şüphesiz ki Civil War (İç Savaş) filmiydi. Ben de geçtiğimiz günlerde filmi izleyebilme fırsatı buldum. Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen distopik aksiyon filmi, Amerika’da yaşanan iç savaşa ve özellikle insanlar üzerindeki olumsuz sonuçlarına odaklanıyor. Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson ve Nick Offerman’ı aynı kadroda buluşturan Civil War, Amerika Birleşik Devletleri'nin çöküşün eşiğinde olduğu ve yerleşik gazetecilerin hayatlarının en büyük hikayesini anlatmak için yarıştığı yakın bir gelecekte geçiyor ve izleyenleri savaş fotoğrafçısı Lee’nin heyecan ve macera dolu yolculuğuna davet ediyor.

CANIMIZ SHERLOCK BENEDİCT CUMBERBATCH ERİC DİZİSİYLE EKRANLARA DÖNDÜ

Eric, 1980'lerin New Yorku'nun kalbine ve Amerika'nın önde gelen çocuk dizilerinden birinde çalışan dâhi bir kuklacı olan Vincent'ın iyi, kötü ve çirkin dünyasına uzanan adeta karanlık ve heyecan dolu bir yolculuk niteliğinde. 

Geçtiğimiz günlerde Netflix’te 6 bölümlük mini dizi olarak yayınlanan Eric’in başrolünde gönlümüzün Sherlock’u Benedict Cumberbatch yer alıyor. Her ne kadar dizinin devam sezonlarında yer almak istemese de kendisi bizim gözümüzde hala Sherlock Holmes ve hep de öyle kalacak. 

Ünlü aktörün muhteşem oyunculuğunu ve duygu geçişlerini doya sıya seyredebileceğiniz Eric dizisi aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarıyla olan ilişkilerine de göndermelerde bulunuyor.