Gülşah GÜLKAN


YAŞ 35

ŞEHİR AJANDASI


Yeni yaşımın 3. günüyle selamlıyorum sizi, yaş 35 Dante gibi ortasındayım ömrün.

Bu yıl da yine sevdiklerimle ve sanat dolu bir doğum günü geçirdiğim için yaş almanın huzurunu ayrı yaşıyorum. Kendime her yıl küçük de olsa bir hediye almayı uzun yıllardır alışkanlık haline getirdim. Bu yıl da 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da farklı mekanlarda gerçekleşen Film Ekimi’ne bir bilet almıştım. Film Ekimi kapsamında, Cannes Film Festivali seçkisinde yer alan filmlerden biri olan Marcello Mio’yu izledim. Film enfesti, farklı platformlarda izleme şansınız olursa mutlaka öneririm.

Gelelim bu hafta nerelere gideceğiz ve neler izleyeceğiz kısmına. Bu hafta da yine özellikle çocuklar için çok tatlı önerilerim var, buyurunuz efendim.

GÜLLİVER’İN MACERALARINA ORTAK OLMAYA HAZIR MISINIZ?

Jonathan Swift'in ölümsüz masal kahramanı Gulliver yepyeni maceralarıyla minik dostlarıyla bir araya geliyor. 13 Ekim Pazar günü 14:00 ve 16:00 seanslarıyla Ünal Aysan Kültür Merkezi’nde perde açacak Gülliver’in Gezileri oyunu yüz yıllardır en sevilen hikaye karakterlerinden biri olan Gülliver’i çocukların yakından tanımasına imkan sağlayacak.

Psikolog onayı eşliğinde sahneye konan oyunu çocuğuyla kaliteli bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm ebeveynlere öneririm.

KÜÇÜK PRENS BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Bugüne kadar birçok yapıma ve oyuna konu olmuş olan Küçük Prens yeni yorumuyla tekrar perde açmaya hazırlanıyor.

12 Ekim Cumartesi günü 13:00 ve 15:00 seanslarıyla Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde sahnelenecek müzikli ve danslı çocuk tiyatrosuna Küçük Prens’in büyülü dünyasının kapısını aralamak isteyen tüm minikler davetli.

PIRIL: SAYILARIN GİZEMİ FİLMİ VİZYONDA

Gökyüzünde daha önce eşi benzeri görülmeyen bir bulut ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine sayılar sırasıyla yok olur. Çocuklukta yaşadığı travmanın intikamını almaya çalışan İlhan, yanına aldığı Biliş ile sayıları yok etmektedir. Sayılar silindikçe her şey bozulmaya başlar ve gündelik yaşam durma noktasına gelir. Pırıl ve arkadaşları sorunun çözümü için nefes kesen bir maceraya atılırlar. Bununla beraber büyük problemlerin temelinde dört işlem matematiğini bulurlar ve dünyayı kaostan kurtarmak için yine matematiği kullanırlar.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Pırıl: Sayıların Gizemi filmi 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 ve 20:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da gösterimde.