Gülşah GÜLKAN


YARIN HAZİRAN DEMEYE GÜNLER KALDI

ŞEHİR AJANDASI


Yaz mevsimine girmeye ve ‘Yarın Haziran’ dememize günler kala zaman bu kadar hızlı akadursun biz de kültür-sanat heybemizi doldurmaya devam ediyoruz.

Günümüzde o kadar çok şey oluyor ve geçmişte de o kadar çok şey yaşanmış ki inanın kendimizi güncel tutmamız ve entelektüel dediğimiz kavrama erişmemiz için deyim yerindeyse kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor. Evet, hepsine yetişemiyoruz belki ama biz de ucundan kıyısından kendimize bir şeyler katmaya ve kişisel gelişimimizi tamamlamaya gücümüz yettiğince devam ediyoruz. Bakalım bu hafta kendimize katacağımız ve değişim serüvenimize eşlik edecek hangi etkinlikler ve öneriler bizi bekliyor?

BRİDGERTON YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

1800’lü yılların Londra yüksek sosyetesinde her sezon farklı bir kişinin aşkı ve mutluluğu aradığı 8 kardeşin hikâyesine odaklanan Bridgerton ilk sezondan itibaren tüm dünyada ses getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Londra cemiyet hayatına girmeye çalışan Bridgerton ailesinin aşk ve eğlence dolu macerasını ele alan dizi 3’üncü sezonda Colin Bridgerton ve Penelope Featherington’ın arkadaşlıktan aşka dönüşen keyifli hikâyesine yer veriyor. Benim naçizane ‘1800’lerin Gossip Girl’ü’ olarak isimlendirdiğim dizi 3’üncü sezonun ilk kısmıyla geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayına girdi ve 13 Haziran’da da ikinci kısmı ile seyircisiyle buluşacak. Meraklısına şimdiden duyurulur.

ARKADA YAYLILAR ÇALIYOR’A NİHAYET BAŞLADIM

Çok uzun zamandır okuma listemde olan ve yıllardır merakla ve ilgiyle takip ettiğim Bant Mag dergisinin editörlerinden Melikşah Altuntaş’ın kaleminden çıkan Arkada Yaylılar Çalıyor’a nihayet başladım. Kitap okumak her zaman en çok sevdiğim ve keyif aldığım şeylerden biri olmuştur ama yaşam tarzını, kültürel birikimini ve hayata bakışını sevdiğim kişilerin elinden çıkan kitaplar her zaman kalbimi bir nebze de olsa daha fazla çalmıştır.

Arkada Yaylılar Çalıyor da tam olarak öyle bir kitap. İçinde bulunan 10’dan farklı öykünün hepsine kalbinizi bırakıyorsunuz ve o karakterlerle bütünleşiyorsunuz. Bu kitabı canım annemin Anneler Günü hediyesi olarak bana alması da kitabın değerini en az 10 kat artırıyor tabii.

HAYALİ ARKADAŞLAR BEYAZ PERDE’DE

Hayali Arkadaşlar, unutulmuş HARK'ları çocuklarla yeniden buluşturmak için büyülü bir maceraya atılırken, herkesin hayali arkadaşlarını ve bu süper güçle neler yaptığını görebildiğini keşfeden bir kızın hikâyesini konu alıyor. 

Ryan Reynolds ve Cailey Fleming’i bir arada izleyebileceğimiz Hayali Arkadaşlar filmi 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 ve 20.00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da izleyicisini bekliyor.