Gülşah GÜLKAN


TATİLE GİDERKEN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİM

ŞEHİR AJANDASI


Sonunda tüm yaz hatta tüm yıl boyunca beklediğim yaz tatili geldi. Ailecek bir hafta kadar Fethiye - Ölüdeniz taraflarında olacağız. Seyahatimize birkaç gün kala her zamanki gezgin ruhumla lokasyonda yapılacaklar listesini hazırlamaya başladım bile. Daha önce görme imkanı bulduğum ve çok beğendiğim Fethiye’yi bu kez oğlumla gezeceğim için apayrı bir mutluyum. En büyük hayallerimden biri de daha önce gezdiğim ve sevdiğim yerleri oğlumla tekrar görebilmek, bunu daha şimdiden manifest ediyorum.

Fethiye tatilime gelince; bir sonraki köşemde size trip advisor tadında Fethiye’de gezme imkanım olan yer ve mekanlardan oluşan bir içerik hazırlayacağım. Umarım henüz tatile çıkmamış ve önümüzdeki günlerde yolu Fethiye tarafına düşecek olan okuyucularım için faydalı bir rehber olur.

 

HAROLD VE MOR TEBEŞİR FİLMİ SİHİRLİ KAPILARI ARDINA DEK AÇIYOR

Karikatürist Crockett Johnson’ın klasik çocuk kitabından uyarlanan film, mor tebeşiriyle çizdiği her şeyi hayata geçirebilen Harold'ın, büyüyüp kendini kitap sayfalarından fiziksel dünyaya taşımasıyla başından geçenleri konu ediniyor.

Her şeyi sadece çizerek hayata geçirebilen maceracı Harold büyüyüp kendini kitabın sayfalarından uzaklaştırıp fiziksel dünyaya geçer. Bu geçiş onu gerçek hayat hakkında öğreneceği çok şey olduğunun farkına varmasına neden olurken güvenilir mor tebeşirinin mümkün olduğunu düşündüğünden daha fazla şamataya yol açabileceğini de gösterir. Sınırsız hayal gücünün gücü yanlış ellere geçtiğinde hem gerçek dünyayı hem de kendi dünyasını kurtarmak için Harold ve arkadaşlarının tüm yaratıcılığını kullanması gerekecektir.

Harold ve Mor Tebeşir filmini Çerkezköy Sinema Center’da 11:30, 13:30, 15:30, 17:30 ve 20:00 seanslarıyla izleyebilirsiniz.

 

ÇOCUK AKADEMİSİ BU YIL DA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çerkezköy Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Çocuk Akademisi’nin 2024 kayıtları başladı. 

Program; çalışmak zorunda olan annelere öncelik tanıyarak 1 Ekim 2018 ve 1 Temmuz 2020 tarihleri arasında doğan çocuklara ücretsiz ulaşım, eğitim ve beslenme desteği sağladığı Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde, modern eğitim sistemiyle çocukların bireysel farklılıkları, ilgi alanları ve kişisel gelişim düzeylerini göz önünde bulundurarak çocuklara kaliteli yarınlar hazırlamayı planlıyor. 

Ön kayıtların 5-16 Ağustos tarihleri arasında www.cerkezkoy.bel.tr adresi üzerinden yapılabileceği Çocuk Akademisi, çocukları ilgiyle keşfedecekleri bir yolculuğa çıkarıyor.