Gülşah GÜLKAN


NE KADAR YAŞLANDIĞIMIZI ÇOCUKLARIN BÜYÜMESİNDEN ANLARIZ…

ŞEHİR AJANDASI


Sonunda güzelim eylül ayına merhaba dedik. Yazın son demlerini yaşıyorken okula ve şehre dönüşler çoktan başladı bile. Oğlum da bugün itibariyle okula başladı, ev her ne kadar o olmadan sessiz sakin olsa da kendi yolunu çizmesi için şimdiden adımlarını atmaya başlaması gerektiğini çok iyi biliyorum. 

Eskiler hep ne kadar yaşlandığımızı çocukların büyümesinden anlarız derler, hakikaten öyle. Ediz de çok yakında 6 yaşını dolduracak ve seneye 1. sınıfa başlayacak. Ben de her ebeveyn gibi onu yeni yerler keşfederken izlemeye bayılıyorum ve annesi olarak öğrenme hevesinin hayat boyu hep böyle masum ve taze kalmasını canı gönülden diliyorum.

REZONANS KANUNU SONUNDA BENİ DE ETKİSİ ALTINA ALDI

Her ne kadar popüler kültürün parçası olan kitapları okumayı çok sevemesem de günlerdir hatta haftalardır özellikle sosyal medyada ve arkadaş çevremde çokça gördüğüm Rezonans Kanunu kitabını bir proje toplantısı sonrası kitapçı gezerken görüp aldım. Kitap aslında bir nevi benim hayata bakış açımla örtüşüyor, sanırım bu yüzden de biraz alıp okumak istedim.

Alman yazar Pierre Franckh, Rezonans Kanunu kitabında evrende gerçekleşen çoğu şeyin aslında bizim enerjimizle meydana geldiğini savunuyor ve bunu gerçek hayattan örneklerle de destekliyor. ‘’Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır.’’ sözünün somut olarak karşılığını görebileceğiniz bu kitabı okuduktan sonra kalbinizdeki güce hayran kalacağınızdan eminim. Nitekim benim de hayat felsefem budur, iyi düşün ki iyi olsun…

 

CESUR KANATLAR: DOĞANIN SESİ FİLMİ MACERA DOLU HİKAYESİYLE VİZYONDA

Butterfly Tale, en seçkin kelebek türü olan Monarklar, mevsimin değişmesiyle birlikte göç etmeye hazırdır. Fakat kanatları tam gelişmediği için Patrick hayalini kurduğu büyük göç grubuna katılamaz. Patrick ve tırtıl arkadaşı Marty birlikte gizlice arkadaşlarının peşlerine takılır. Göç eden kelebekler ise peşlerindeki tehlikeden habersizdirler. Patrick ve Marty, yeni dostları cesur kelebek Jennifer’ın da yardımıyla arkadaşlarını kargalardan kurtarmak için heyecan dolu bir serüvene atılırlar.

Cesur Kanatlar: Doğanın Sesi filmi 11:00, 14:30 ve 18:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da sevimli sinema severleri bekliyor.

 

ÇORLU BELEDİYESİ TAM BİR VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR

Civar belediyelerden Çorlu Belediyesi 65 yaş üstü büyüklerimiz için Yaşayan Çınarlarımız sosyal tesisinde eylül ayı boyunca gerçekleşecek birbirinden keyifli ve öğretici söyleşilere ev sahipliği yapıyor.

Sağlıklı yaşam, sanat ve çeşitli aktivitelerden oluşan bu ücretsiz etkinliklere her anını dolu dolu geçirmek ve sosyalleşmek isteyen tüm değerli büyüklerimiz davetli.