Gülşah GÜLKAN


HEYECANLA KİTABIN GELECEĞİ GÜNÜ BEKLİYORUM

ŞEHİR AJANDASI


Herkese merhaba sevgili okuyucularım,

Bu ara Ediz’in okuldaki ödevlerinden ve iş yerimdeki yoğunluğumdan ötürü çok fazla bir şey izleyip okuyamasam da gündemi elimden geldiğince takip etmeye ve yeni çıkan ne varsa yakalamaya çalışıyorum.

Bu kapsamda Ahmet Ümit’in yeni kitabı ‘’Yırtıcı Kuşlar Zamanı’’nı kardeşim benim için doğum günü hediyesi olarak sipariş verdi, heyecanla kitabın geleceği günü bekliyorum. Ahmet Ümit son dönem Türk Edebiyatı’nda en sevdiğim kalemler arasında yer alıyor. Özellikle Nevzat Başkomiser‘in maceralarına ayrı bayılıyorum. Kitap henüz gelmediği için başlayamadım ama bitirir bitirmez sizinle buradan deneyimimi paylaşacağım. Gezdiğim, gördüğüm ve izlediğim güzel olan ne varsa sizinle paylaşmaktan çok keyif aldığımı içtenlikle söylemek isterim.

DOĞUM GÜNÜ HEDİYEM: NASIL OLDU DA AGNES VARDA İLE TANIŞAMADIM KİTABI

Annemin aldığı doğum günü hediyesiyle başlamak istiyorum öncelikle. Bizde gelenekseldir, her doğum günlerinde aile üyeleri birbirine hediyeler alır. Bana da en çok alınan hediye kitaptır. Laf aramızda en sevdiğim hediye de kitap olduğu için bu durum beni epey mutlu eder. Özellikle sosyal medyada takip ettiğim Melikşah Altuntaş’ın tavsiyesi üzerine kitabı okunacaklar listeme almıştım. Annem de sağ olsun doğum günümde bana ‘’ Nasıl Oldu da Agnes Varda ile Tanışamadım’’ kitabını hediye etti. Kitap Paris’te yaşayan bir sinema öğrencisinin ünlü yönetmen Agnes Varda ile komşu olmasını ama bir türlü karşılaşamamalarını konu alıyor. Bir solukta okuyabileceğiniz dünya tatlısı bir kitap. Sevdiğiniz birine hediye almak gibi bir fikriniz varsa mutlaka tavsiye ederim. Kitapta Paris var, sanat var, Agnes Varda var. E daha ne olsun. 

DAYIM FİLMİ SICACIK HİKAYESİYLE MUBİ’DE

Netflix’e ek olarak Mubi’nin içeriklerini de oldukça büyük bir merakla izliyorum. Çünkü Mubi’deki yapımlar daha çok ödüllü seçkiler ve festival filmleri, bu da benim için açıkçası Mubi’yi bir adım öne alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Mubi’de yine Tayfun Pirselimoğlu’nun Venedik Film Festivali’ne seçilen; sinemaya ve uçma tutkusuna adanmış lirik bir güzelleme olan Dayım filmini izledim. Yönetmenin “Çöl Masalları” kitabındaki bir öyküden uyarlanan bu romantik portre, hayal kurmanın güzelliğini çocuksu neşesiyle etrafa yayıyor. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz başarılı oyuncu Ahmet Uğurlu ve çocuk oyuncu Ahmet Tatari’nin başrollerinde yer aldığı bu 15 dakikalık dram kısa film sıcacık hikayesiyle içinizi ısıtacak.

CESUR PRENS: SİHİRLİ ÜLKE FİLMİ BEYAZ PERDEDE

Klasik peri masalının modern yorumunda, dik başlı, cesur prenses, kötü büyücü Kezabor tarafından kaçırılır. Prensesin zeki nişanlısı onu bulmak için bütün yeteneğini kullanıp destansı bir yolculuğa çıkarken, Prenses kendisini kaçıranlara meydan okuyup cesur bir kaçış planı hazırlar.

11:30, 13:30- 15:30 ve 17:30 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da vizyona giren Cesur Prens: Sihirli Ülke filmi heyecanla minik izleyicilerini bekliyor.