Gülşah GÜLKAN


HERKESE ÖNERİRİM…

ŞEHİR AJANDASI


Yaz mevsimi ve beraberindeki sıcaklıklar tüm hızıyla devam ediyor. Neredeyse temmuz ayını yarıladık bile. Sıcaklardan dolayı her ne kadar canımız gündüz evden dışarı çıkmak istemese de yaz akşamlarında dışarıda olmak kadar keyifli çok az şey var. 

Ben de bu sıcak havalarda evden çalıştığım için çalışmaktan arta kalan zamanlarımda kitap okumaya ve film - dizi izlemeye devam ediyorum, malum Ediz okuldan gelince tüm ilgi odağımız o oluyor ve Ediz uyuyana kadar pek de bir şey yapamıyoruz. Ama tabii bu kişisel gelişimime engel değil, kendine katma değer sağlamak isteyen herkes bunu zamanı doğru yöneterek kabul ediyorum pek kolay olmasa da yine de yapıyor. Sanırım ben de bu gruptayım ve hayat akarken cebime ne koyabilirsem kar sayanlardanım.

ASIRLIK BİR AŞK HİKAYESİ: FİKRİYE İLE LATİFE

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ölesiye aşık iki kadın: Fikriye ve Latife… Çok uzun zamandır okuma listemde olan Fikriye ile Latife: Kemal’e Eren Kadınlar kitabını tam da tahmin ettiğim gibi bir solukta okudum. Elinden düşürememek diye bir tabir vardır ya bu kitapta tam anlamıyla onu yaşıyorum. Melike İlgün hayat boyu birbirinin en büyük rakibi bu iki kadını ölümlerinden sonra aynı odada birleştiriyor ve okuyanları müthiş bir hesaplaşmaya şahit ediyor.

Fikriye’nin naif aşkını ve Latife’nin aşkı uğruna yaptıklarını okudukça bu iki kadına hem hak veriyor hem de onlarla empati kuruyorsunuz. Son dönemde beni en çok etkileyen kitaplardan biri olan Fikriye ile Latife: Kemal’e Eren Kadınlar’ı canı gönülden herkese öneririm.

ÇILGIN HIRSIZ SERİSİ 4. FİLMİYLE VİZYONDA

İlk 3 filmi izlenme rekorları kıran ve 4. filmi büyük bir heyecanla beklenen Çılgın Hırsız 5 Temmuz Cuma günü itibariyle vizyona girdi. 

Chris Renaud ve Patrick Delage yönetmen koltuğunda oturduğu film, kendi ailesini kuran Gru ile sadık hizmetkârları Minyonların yeni maceralarını anlatıyor.

Gru ve Lucy ile kızlarının - Margo, Edith ve Agnes - Gru ailesinin yeni üyesi, babasına eziyet etmeye kararlı Gru Jr.’ı kucaklarına almasıyla yeni bir bölüme başlıyor. Gru, yeni bir düşman olan Maxime Le Mal ve onun çekici ama tehlikeli kız arkadaşı Valentina ile karşı karşıya kalır ve ailece kaçmak zorunda kalırlar.

Macera, animasyon ve komedinin seyirciye aynı anda vaat edildiği Çılgın Hırsız 4 filmi 11:00, 13:00, 16:00 ve 17:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da.